Davidovac za Nova.rs o Srbiji i Zvezdi: Najdraža titula do sada

Podeli:
Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Davidovac očekuje teške mečeve u kvalifikacijama.

Reprezentacija Srbije počela je pripreme za kvalifikacioni prozor za Svetsko prvenstvo gde je očekuju ključni mečevi protiv Letonije u Rigi 30. juna i Belgije u Nišu 3. jula.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi put od početka kvalifikacija na priprema su i neki od najboljih igrača koji su nakon završenih sezona dobili priliku da zaigraju za nacionalni tim. Dejan Davidovac je posle izuzetno naporne sezone i triple krune sa Crvenom zvezdom odmah priskočio u pomoć ekipi srbije, a u razgovoru za Nova.rs je izneo svoje utiske sa početka priprema.

"Posle naporne sezone sam se odmah priključio reprezentaciji. Drago mi je zbog toga. Dobro treniramo, dobro radimo, dobra je atmosfera i imamo te dve utakmice u kojima ćemo se potruditi da pobedimo".

Prvi rival je pojačana Letonija, a prema rečima selektora Svetislava Pešića, našu ekipu očekuje paklena atmosfera i tećak rival. Sa tim se slaže i Davidovac.

"Pripremamo se polako, ja nisam igrao tu utakmicu protiv njih u Beogradu i mislim da neće biti u istom sastavu, da će biti mnogo jači. Tako da očekujem tešku utakmicu, to su odlični igrači, iskusni, sigurno neče biti lako".

Foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

Do sada zbog klupskih obaveza nije mogao da pomogne Srbiji, a na pitanje kakvu ulogu očekuje u timu svetislava Pešića, Davidovac nema dilemu.

"Nisam razmišljao o minutama i ulozi, došao sam da pomognem koliko je do mene, daću svoj maksimum. Svačiji cilj je da pobedimo u te dve utakmice".

Za mnoge će ove pripreme biti i prilika da se izbore za svoje mesto na predstoječem Evrobasketu. Međutim, as Crvene zvezde se ne opterećuje time.

"Iskreno, ne ramišljam o tome. Ovde toliko pričamo o te dve utakmice, za nas je to neko mini Evropsko prvenstvo. Do Evrobasketa ima još mesec dana odmora i tome se pre svega radujem. Ali, ne razmišljam tako daleko. Prvo razmišljamoo o Letoniji, pa ćemo posle svi zajedno o Belgiji i idemo korak po korak", jasan je Davidovac.

Iza Davidovca je jedna od najtežih sezona i preko 70 utakmica, a praktično je bez dana odmora, došao da pomogne reprezentaciji.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

"Nije mi teško da se pojavim odmah. Jeste sezona bila naporna što se tiče klupskih stvari ali generalno sam razmišljao da se odazovem odmah. Imao sam razgovor sa selektorom koj sam obavio tokom domaće lige, i odlučio sam da se priključim ekipi. Nisam razmišljao o nekom umoru i došao sam ovde da dam svoj maksimum".

Srbija će biti jača i za imena iz NBA lige, a tome se raduje i Davidovac-

"To su sve strašni igrači, ima ih i po Evropi. Mislim da je najveća prednost reprezentacije to što se trenira sa najboljim igračima i skuplja se iskustvo. Mislim da je to najvažnije za nas da se ovde pojavimo i možemo svašta da naučimo".

Osvrnuo se i na sjajnu klupsku sezonu sa Crvenom zvezdom i objasnio koliko mu je titula u ABA ligi značila.

"Mi smo i prošle godine osvojili triplu krunu pa mi i nije bilo neko iznenađenje. Ove godine je bilo teže. Mislim da mi je ovo možda bila i najteža ABA liga u Zvezdi zbog svih tih situacija koje su se dešavale. Zato je i najdraža jer je najteža definitivno", kaže za kraj Davidovac.

BONUS VIDEO Košarkaši Zvezde podigli trofej šampiona Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar