Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York

Dario Šarić, hrvatski košarkaš i novajlija u timu Denvera, govorio je o predstojećoj sezoni sa Nagetsima i Nikoli Jokiću.

Hrvatski (krilni) centar je imao ne baš uspešnu prošlu sezonu sa Golden Stejtom, pa je tokom leta došao u Denver, s kojim će napasti titulu. Osim Nikole, Šarić dobro poznaje i Erona Gordona, koji je prva „četvorka“ Nagetsa i poznat je po odličnoj saradnji sa Jokićem.

„On, Nikola i ja smo istih godina, igrali smo jedni protiv drugih još na Svetskom U19 prvenstvu u Češkoj. SAD su osvojile titulu, a Gordon je bio MVP. Tako da se znamo već deset godina. Sjajan je, neverovatno se uklapa u ovu ekipu, igra na obe strane terena, može da prenese loptu, vrlo je atletičan, može čuvati svih pet pozicija, a to se ne viđa često“, istakao je Šarić.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je i o specijalnom košarkaškom IQ, koji imaju igrači sa Balkana.

„I u Americi ima igrača s visokim IQ, ali mi tako učimo igrati od početka. Ne gledamo kako ćemo biti brži od nekoga ili kako ćemo ga predriblati, nego kako ćemo ga prevariti i nadmudriti. Više se radi na tome. Uči se kako se igra timski, jer tamo imamo klubove i 12 igrača uči kako da igra zajedno i da uklopi u tim, dok u SAD uvek imate jednog ili dva igrača koji će stalno imati loptu i raditi sav posao. Tu ima fantastičnih igrača koji se ne mogu čuvati jedan na jedan, dok se tamo više radi pet na pet“, rekao je Šarić.

Nije moglo da prođe bez pitanja o saradnji sa Jokićem, koji je jedan od najpametnijih igrača u ligi.

„Svima treba malo vremena da nauče da igraju zajedno, ali jasno je da mu se mogu prilagođavati, on je najbolji dodavač u ligi, MVP… Nekad će me tražiti da igram više spolja, nekad više unutra. Ja imam solidan košarkaški IQ, on ima visok košarkaški IQ, razumećemo se“, naglasio je Šarić kroz osmeh.

Dobio je pitanje da li ga je Nikola već iznenadio nekim dodavanjem?

„Ne sećam se, ali znam da me je nekoliko puta iznenadio kad sam ga čuvao.“

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, Šarić je istakao da može igrati i kao „četvorka“ i kao „petica“, zadovoljan je radom sa trenerom Majklom Melounom, a pričao je i o sličnosti sistema u kom igraju Nagetsi i Voriorsi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar