Foto: Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

Sa osam meseci odlaganja zbog pandemije koronavirusa, u subotu je na svečanosti u Springfildu u košarkašku Kuću slavnih primljena generacija 2020, u kojoj je posthumno i Kobi Brajant.

PROČITAJTE JOŠ

Priznanje ulaska u odabrano društvo preuzela je njegova udovica Vanesa Brajant, koja je na binu izašla u pratnji legendarnog Majkla Džordana, uz skandiranje iz publike ”Kobi! Kobi! Kobi!”.

„Uvek sam izbegavala javno da hvalim svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smeje na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobeduje“, rekla je, pored ostalog, Vanesa, dok je uz nju stajao Džordan i borio se da suzdrži suze.

U Kuću slavnih uvedeni su i Kevin Garnet i Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na terenu.

„Cenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem“, rekao je Garnet obraćajuci se Dankanu, koji se osvrnuo na svoju karijeru i posebno zahvalio svom jedinom treneru u NBA karijeri – Gregu Popoviću, koji je zbog ove ceremonije propustio noćašnji meč San Antonija.

U klasi 2020. mesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Edi Saton, košarkašica Tamika Kečings, ženski košarkaški treneri Kim Mulki i Barbara Stevens i pokojni, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

Imena članova generacije 2021, koja će u Kuću slavnih biti uvrštena u septembru, trebalo bi da budu objavljena kasnije danas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar