Foto: Srdjan Stevanovic

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su Burž u drugom kolu grupe G top 16 faze Evrokupa 99:87 i sa dva trijumfa osamili se na vrhu tabele.

Miloš Teodosić je predvodio Virtus do pobede sa 21 poenom i šest asistencija, a Danilo Anđušić je na drugoj strani bio odličan sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini efikasniji od Teodosića u pobedničkom timu bio je Vins Hanter sa 23 poena i 11 skokova, dok je Marko Belineli ekipi Aleksandra Đorđevića doprineo sa 19, a Stefan Marković sa pet poena i osam asistencija.

U Buržu je Ivan Buva bio strelac 15 poena, a Luka Ašćerić je dobacio do šest. Virtus je dobio svaku od četiri četvrtine i bio je bolje šuterski raspoložen od Burža.

Kako za dva, tako i za tri poena, italijanski klub je bio precizniji, ali je tvrda prva četvrtina završena košem Džoša Adamsa za 17:16 u korist Virtusa.

Burž je do poluvremena držao korak zahvaljujući Anđušiću. Posle poena Belinelija sa linije bacanja Virtus je imao, u tom trenutku maksimalnih pet poena prednosti, ali je Anđušić trojkom i desetim poenom ubrzo vratio priključak, a Buva dvojkom egal 41:41.

Virtus se tek dalekometnim hicem Teodosića na startu treće četvrtine malo odlepio. Zatim je njegovom serijom od pet poena tim iz Bolonje prvi put došao do dvocifrenog plusa 67:57 tri minuta pred kraj treće i od tog trenutka nije se osvrtao.

Teodosićev tim je u četvrtoj četvrtini samo na trenutak i na početku tog perioda pružao nadu rivalu, posle toga se ponovo odmakao i već posle koša Džulijana Gembla za 90:75 na četiri minuta pre kraja, rešio meč u svoju korist.

Evrokup Top 16:

Uniks – Gran Kanarija 73:62

Burž – Virtus 87:99

Mornar – Morabank Andora 71:74

Trento – Lokomotiva Kubanj 96:84

Huventud – Nanter 95:90

Utorak:

Monako – Unikaha 90:71

Cedevita Olimpija – Budućnost 74:71

Metropolitan – Partizan 79:62

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar