Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Metropolitana u Parizu rezultatom 79:62 u meču 2. kola Top 16 faze Evrokupa.

Na samom početku meča crno-beli su trojkom Miler Mekintajera stigli do 3:2, i to je bio jedini trenutak tokom kog su izabranici Saša Filipovskog imali vođstvo za čitavih 40 minuta.

PROČITAJTE JOŠ...

Trojkom Mičinoa pa faulom Mozija nad Gudvinom pri šutu za tri poena domaći sastav došao do 10:4, a novi „prazan hod“ u igri Partizana iskoristili su i u na dva minuta pre kraja prve deonice stigli do deset poena viška, 18:8, da bi na prvu pauzu otišli sa 22:11.

Održavala je ekipa Jurea Zdovca razliku, ponovo je sjajan bio Gudvin i doneo 31:18, nakon čega su se igrači Partizana razbudili, zaigrali bolje u odbrani i zahvaljujući Rašonu Tomasu i Džošu Perkinsu prišli na 35:30, da bi na poluvreme otišli sa minusom od osam poena, 38:30.

Uspeli su igrači Partizana još da priđu na 40:34 poćetkom treće četvrtine, i to je bilo sve. Od koša Miler Mekintajera na 8:55 kojim su došli do -6 bilo je potrebno nešto preko četiri minuta igre za seriju 13-2 domaćeg tima, kojom je meč i definitivno prelomljen od strane domaćih igrača.

U poslednjoj četvrtini Francuzi su išli i na preko 20 poena prednosti, ali je Partizan uspeo da trojkom Miler Mekintajera smanji na podnošljivih -17.

Ovaj poraz bi crno-belima trebalo da posluži kao otrežnjenje pred nastavak sezone u ovom takmičenju, s obzirom na to da je ovo bio meč drugog kola, a pred crno-belima se tek nalaze najvažnije utakmice u ovoj fazi.

Najefikasniji na današnjem duelu bili su Mičino sa 16 poena i Halilović sa 15, Ros je dodao 13, dok je kod Partizana duo Miler Mekintajer – Zagorac brojao do 14, a Mozli ubacio 13.

Evrokup, Top 16 faza

Metropolitan – Partizan 79:62 (22:11, 16:19, 23:16, 18:16)

Hala: Marsel Serdan

Sudije: Koromilas, Alijaga, Klivaz

Metropolitan: Stol 5, Konate 5, Mišino 16, Ros 13, Sako 2, Pino 4, Gudvin 9, Braun 6, Čikoko 4, Halilović 15

Partizan: Mika, Miler-Mekintajer 14, Zagorac 14, Pejdž 7, Dangubić, Jaramaz 2, Veličković, Perkins 5, Janković, Tomas 7, Trifunović, Mozli 13

Foto:
Sofascore/Printscreen

Kraj

Košarkaši Metropolitana slavili su rezultatom 79:62.

39′ Bravura Mičino

Uspeo je da provuče loptu kroz čitavu odbranu Partizana i položi. Odgovorio je Partizan „alej-upom“ Jaramaza za Mozlija, 79:59.

39′ Zagorac uz faul

Prvo je Braun promašio trojku, a potom Zagorac u kontri poentirao uz faul Saka, 77:57.

38′ Domaći čuvaju prednost

Želi francuski sastav da zbog potencijalnih krugova do kojih bi moglo da dođe zabeleži što ubedljiviju pobedu, pa uprkos vođstvu od 23 poena svaki napad pokušavaju da pretvore u poene, iako je do kraja ostalo manje od dva minuta igre.

37′ Mičino za tri

Partizan gubi 77:53. Jaramaz maši flouter, a Konate uspeva da uhvati promašaj u napadu, nakon čega je napravio grešku u koracima.

36′ Zagorac smanjuje

Crno-beli smanjuju na -19 košem Zagorca iz odbojke, ali novom trojkom, ovog puta Konotea, domaći odlaze na 22 poena viška, 74:52.

33′ Partizan do prvih poena

Bio je potreban skok u napadu Zagorca nakon što je Jaramaz promašio zicer kako bi crno-beli stigli do prvih poena. Nedugo potom pogodio je i Miler Mekintajer, 69:50. Uzvratio je Halilović svojim 15. poenom, 71:50.

32′ Serija domaćih 8-0

„Er-bol“ nakon šuta za tri poena Nemanje Dangubića, domaći ostaju na +19, 65:46. Halilović košem donosi maksimalnih +21, a promašaj Mike za tri poena Ros je kaznio sa poludistance, 69:46.

31′ Tajm-aut Filipovskog

Tek što je počela poslednja deonica Pejdž je izgubio loptu, Pol asistirao, Gudvin pogodio a Filipovski zatražio minut odmora. Ipak, nije urodio plodom, ponovo crno-beli nisu došli do poena a Gudvin nakon faula Dangubića stigao do 64:46.

Mozlijev „poster“

Pisali smo o ovom zakucavanju, a čelnici Evrokupa su ga izdvojili kao jedan od najlepših poteza utakmice.

30′ Sjajna trojka Perkinsa

Partizan će u završnih 10 minuta ući sa mnusom od 15 poena nakon lepe trojke Perkinsa. Imaju li snage za preokret?

30′ Šta se dešava sa crno-belima?

Nije problem samo u napadu, već i u tome što u trećoj deonici ove utakmice izgledaju krajnje dekoncentrisano, pa su im igrači Metropolitana „skinuli“ tri skoka u jednom napadu.

28′ Faul Perkinsa uz koš Sakoa

Uspeo je Partizan da dođe do nešto lakših poena zahvaljujući Mozliju, ali je Perkins to zamalo prosuo lošim prekršajem. Srećom po Partizan, nije Sako pogodio dodatno bacanje, pa je razlika ostala +18, 59:41.

27′ Dekoncentracija Partizanovih igrača

Uhvatio je Ros loptu nakon promašaja Brauna za tri, a Mičino pogodio za 55:38. Fauliran je Mozli u napadu Partizana, promašio jedno od dva bacanja, 55:39.

24′ Serija domaćih 9-0

Zatražio je tajm-aut Filipovski, od besa polomio tablu, ali to nije trglo njegove igrače pošto su prvo primili trojku preko Rosa, a potom propustili šansu da dođu do poena zahvaljujući promašenoj trojci Dangubića. Potom je Mozli izblokirao Mičinoa, ali je lopta završila u autu, a Halilović u nastavku pogodio flouter. Nakon nove greške crno-belih i bloka Rosa nad Tomasom Braun je zakucao na asistenciju Mičinoa, a izgubljenu loptu Mozlija Maksim je nakon faula pretvorio u +17, 53:36.

24′ Mičino pogađa za dva

Domaći su ponovo na osam poena viška, a imaće šansu da dodatno povećaju prednost nakon Tomasove greške u koracima.

23′ Pejdža ne služi šut

Promašio je levoruki bek pokušaj za tri poena, domaći poentirali iz reketa nakon kontre, da bi i naredni napad Partizana prošao bez poena pošto je Tomas napravio faul u napadu. Nadovezao se Braun faulom u napadu, a Čikoko četvrtim prekršajem poslao Mozlija na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je oba, pa crno-beli imaju 42:36.

22′ Mekintajer pogađa

Prvo je Rosu ispala lopta pri pokušaju zakucavanja, a onda je u napadu Partizana Mekintajer smanjio na -6. Nadovezao se Čikoko faulom u napadu pri pravljenju bloka.

21′ Počinje treća četvrtina

Prvi napad imao je Metropolitan, i okončan je poenima Rosa za 40:30. Uzvratio je Pejdž nakon prodora košem o tablu.

A navijači?

Šta kaže statistika?

Metropolitan nakon prvih 20 minuta ima 11 pogođenih šuteva za dva od 25 pokušaja, tri trojke od 10 šuteva, uz 17 skokova, 11 asistencija, jednu ukradenu loptu i pet izgubljenih.

Partizan za dva šutira 7/19, za tri 3/11, sa penala 7/11, ima takođe 17 skokova, sedam asistencija, dve ukradene i čak osam izgubljenih lopti.

20′ Miler Mekintajer za dlaku zakasnio

Nije Metropolitan organizovao dobar napad, tačnije – bio je veoma loš, pa je krajnje nerezonskim i čudnim šutem on okončan na četiri sekunde pre kraja poluvremena, loptu je zgrabio Miler Mekintajer i zamalo zakasnio sa poludistance. Na kraju 20 minuta, 38:30 za domaći tim.

19′ Bude se gosti

Nije francuski sastav kvalitetniji od Partizana, što je postalo jasno kada su crno-beli samo za nijansu poboljšali odbranu, ali šanse koje dobiju ne uspevaju da iskoriste zahvaljujući lošoj realizaciji poput pokušaja Miler Mekintajera koji nije ni dotakao obruč. Sa druge strane Pol Stol je pogodio trojku, 38:30. Nova greška igrača Partizana, Mika je napravio faul u napadu na 12 sekundi pre kraja poluvremena. Njegov treći, a Bulonj će imati šansu da ponovo dođe do dvocifrene prednosti.

18′ Traje serija Partizana

Razigrao se Rašon Tomas, prvo je fauliran i sa dva penala primakao crno-bele, a potom iznudio još jedan faul igrača, i to u napadu. Ipak, nije bilo poena, Čikoko je pogodio sa poludistance, nakon čega je usledio brutalan koš Mozlija. Brzu akciju crno-belih Pejdž je okončao pasom za Mozlija, a on „posterizovao“ Čikokoa uz dodatno slobodno bacanje, koje je promašio. Nije ni domaći tim poentirao, 35:28 za Francuze.

16′ Miler-Mekintajer za dva

Novi loš napad Partizana, lopta je stigla do Miler Mekintajera koji je nakon koraka unazad pogodio koš rivala. Usledila su dva promašaja Francuza za tri poena, ali je Ros bio odličan u skoku i treći vezani napad svog tima pretvorio u poene, nakon čega je Partizan vezao dva dobra napada i brze realizacije preko Miler Mekintajera i Tomasa, 33:24.

15′ Sjajna kontra domaćih

Izblokiran je Perkins pri pokušaju prodora, lopta je stigla do Gudvina koji je rutinski realizovao kontranapad, 31:18.

14′ Pino za tri, Partizan na -13

Zaređali su crno-beli sa promašajima, u istom napadu neprecizni su bili Mozli, Pejdž, Tomas, a Pino pogodio trojku. Sa druge strane Zagorac je postigao poene nakon što je lopta bila u silaznoj putanji u trenutku kada je jedan od košarkaša domaćeg tima dirao.

13′ Rampa Mike

Bio je Pino u prodoru kada ga je Mika odlično sačekao i loptu „smečovao“ na tribine. U nastavku akcije Pino je napravio grešku u koracima.

11′ Novi promašaj…

Nema promene ni u drugoj četvrtini, trojka Perkinsa je „izašla“ iz koša, a Halilović sa druge strane košem doneo 24:11 svom timu. Pejdž je pogodio trojku, a Ros vratio svoj sastav na +12.

Navijači nezadovoljni

Po ko zna koji put ove sezone crno-beli utakmicu započinju velikim minusom, što je ostavilo traga među navijačima tima iz Humske:

10′ Trojka Zagorca

Pogodio je sa osam metara krilni košarkaš crno-belih, ali je vratio Halilović trojku košem uz faul, pogodio dodatan penal, pa na kraju prve deonice imaju prednost 22:11.

9′ Jaramaz van ritma

Nakon blokade napravio je grešku u koracima. Srećom po Partizan, Parižani to ne uspevaju to da iskoriste, ali ni igrači Saša Filipovskog ne uspevaju da dođu do pozicije da upute iole lakši šut ka košu domaćeg sastava.

8′ Sjajna rampa Halilovića

Dominira u ovim trenucima košarkaš iz Bosne i Hercegovine, pa je nakon četiri poena zabeležio i blokadu. Dobra vest je da je Ognjen Jaramaz ponovo na parketu, loša da je upravo njega Halilović izblokirao.

8′ Halilović ponovo precizan

Novi koš iz reketa, crno-beli ponovo na -8. Zagorac je fauliran u narednom napadu Partizana, promašio je oba slobodna bacanja, a Mika pri skoku faulirao Brauna koji je pogodio oba slobodna bacanja, 18:8.

7′ Raste prednost domaćina

Parižani vode 14:6 nakon koša Halilovića, koji je ostao gotovo sam u reketu i nije mu bilo teško da pogodi poluhorog. Uzvratio je Perkins u padu, 14:8.

6′ Očajan početak Partizana

Crno-beli su promašili prvih pet šuteva za dva poena, da bi prvi koš iz reketa postigao Pejdž flouterom nakon više od pet minuta igre, a Mičino novim košem doneo 12:6 svom timu na asistenciju Halilovića.

5′ Loš faul Mozlija

Gudvin je sekund pre kraja napada pokušao gotovo iz očaja za tri, Vil Mozli je zakasnio sa skokom i faulirao ga, a nekadašnji košarkaš Finiks Sansa pogodio sva tri slobodna bacanja, 10:4. Tomas je sa druge strane izgubio loptu, pa je Mika ušao na teren umesto njega.

4′ Poeni Brauna

Domaći sastav je stigao do 7:4 nakon koša bivšeg košarkaša crno-belih Entonija Brauna, potom je Dangubić promašio zicer a Ros napravio faul u napadu. Nije Partizan uspeo to da iskoristi, Tomas je napravio prekršaj pod košem Metropolitana.

3′ Mičino vraća trojku

Loša odbrana crno-belih, ostao je Mičino sam na liniji za tri poena i pogodio. Prethodno, Gudvinov šut ostao je na obruču, ali je Ros došao do ofanzivnog skoka.

2′ Mekintajer za tri

Dva puta je probao i dva puta promašio Tomas, ali je Miler Mekintajer bio precizan pa crno-beli imaju 3:2 nakon prva dva minuta igre.

Startne petorke:

Metropolitan: Mičino, Ros, Gudvin, Braun, Čikoko

Partizan: Miler Mekintajer, Pejdž, Dangubić, Tomas, Mozli

Dobro došli na prenos meča 2. kola Top 16 faze Evrokupa između Metropolšitana i Partizana na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar