Foto: Srđan Stevanović/Starsport

"Što se tiče očekivanja u Evroligi, pokušaću da kroz treninge izborim što veću minutažu".

Dalibor Ilić, novi košarkaš Crvene zvezde, došao je kao jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša iz regiona. Prethodne sezone beležio je u Igokei 12,7 poena uz 7,7 skokova po meču u ABA ligi.

Do sada nije imao priliku da nastupa u Evroligi i smatra da će ova godina biti veliki iskorak u njegovoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

“Momci su me stvarno dobro prihvatili. Za mene je ovo prva godina u Evroligi, sigurno jedan veliki iskorak u mojoj karijeri. Što se tiče očekivanja u Evroligi, pokušaću da kroz treninge izborim što veću minutažu, i posle toga da iskoristim te minute na najbolji način”, počeo je Dalibor Ilić za Nova.rs.

Zbog velike konkurencije na poziciji krilnig centra i centra, smatra da će imati veću minutažu u ABA ligi.

“U ABA ligi mislim da ću imati mnogo veću ulogu, tu sam proveo veći deo karijere i mislim da će to izgledati sve super.”

Crveno-beli su u pripremnom periodu odigrali sedam utakmica, a pobede su odneli na pet mečeva.

“Zbog Evrolige nije dozvoljen neki veći period priprema, ali uspeli smo da se uigramo. Moraju u letu da se završavaju neke stvari. Nadam se da ćemo spremno dočekati novu sezonu.”

PROČITAJTE JOŠ

O novom treneru, Vladimiru Jovanoviću, ima samo lepe reči.

“Imao sam priliku da sarađujem sa njim, trudiću se da što više pohvatam stvari koje on zahteva. Kada sam potpisao, drago mi je bilo što je on postao trener Zvezde.”

Otkrio je i da je ovaj transfer mogao da se desi i ranije, ali da je ovo leto ipak bilo pravo vreme za to.

“Bilo je priče da ću promeniti sredinu i prošle godine, ali eto nije se desilo… Najviše sam radio na šutu za tri poena i nadam se da će to sve izgledati dobro na startu sezone”, završio je Ilić za Nova.rs.

Crvena zvezda će prvi zvanični meč u novoj sezoni odigrati od 20 časova na svom terenu sa ekipom MZT Skoplje, u prvom kolu ABA lige.

BONUS VIDEO Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu