Foto: Arhiva, Pedja Milosavljevic/Starsport

Srpski sportisti Sonja Vasić i Filip Filipović su odabrani da nose srpsku zastavu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Odluka da Sonja Vasić predstavlja ženski sport je zasmetala proslavljenom vaterpolisti Dači Ikodinović, koji je istakao da je Sonja zasluženo odabrana, ali da se išlo preko reda.

„Nošenje olimpijske zastave na Olimpijskim igrama je ogromna čast koja treba da pripadne sportistima koji su tu čast zaslužili. Sportisti bi trebali da budu birani po svojim zaslugama i nekim redom. U zasluge spadaju trofeji osvojeni, broj nastupa za reprezentaciju, ponašanje na terenu i van njega. E, to bi tako moralo da bude, ali u Srbiji nije, jer su SNS-ovci i to uspeli da degradiraju i da u sportu budu promovisani samo oni za koje oni kažu da budu promovisani i nagrađeni. Svi sportisti i sportiskinje koji idu na OI su već samim tim što učestvuju vrhunski, ali red mora da postoji. Zastavu ove godine nose Filip Filipović, apsolutno zasluženo i Sonja Vasić, zasluženo, ali ovaj put preko reda. Fali joj još godina igranja za reprezentaciju i trofeja, ponašanje je besprekorno“, napisao je Ikodinović na svom tviter nalogu.

U obrazloženju svog stava Ikodinović je naglasio da je odbojkašica Maja Ognjenović preskočena i da je u sve prste umešao vladajući SNS

„Pitanje za ljude iz Olimpijskog komiteta i iz Odbojkaškog saveza Srbije. Da li znate ko je Maja Ognjenović? Znate ili ne znate? Evo, ja ću da napišem par redova i da vam je predstavim jer vi izgleda niste upoznati ko je ta žena. Maja Ognjenović za reprezentaciju Srbije igra od 2003. Za poslednjih 19 godina samo je leta 2017. preskočila igranje za reprezentaciju, jer je bila preumorna i sa sitnim povredama. Znači punih 18 godina je predstavljala svoju državu“, istakao je Ikodinović koji je inače i u emotivnoj vezi sa Ognjenovićevom.

Usledila je tirada i napad na Olimpijski komitet i odbojkaški savez Srbije čije je članove optužio za veze sa SNS-om.

„No, ovo je priča o reprezentaciji i zastavi. Gospodo iz OKS-a i Odbojkaškog saveza, da li vas je barem malo sramota? Znam da ste svi postavljeni politički, da ste skoro svi članovi SNS sekte i da vam predsednik “svih” gradjana sve odredjuje, ali malo obzira ste morali da imate. Tako da gospodo iz OKS-a i OSS-a još jednom sram vas bilo, stidite se vaših alavih i vaših poslušničkih guzica. Bez kičme i zarad sitnih interesa ste bez ikakvog razloga omalovažili M.O. Ona će igrati i ove igre i ako bog da uzeće zlato. Vi ćete joj se opet šlihtati i smeškati, dizati je u visine, ali ste se ogrešili o jednu od najvećih sportiskinja koju je Srbija ikada imala. Sve sam ovo napisao kao gradjanin ove države, za koju sam i sam nekada nastupao i znam kolika je čast braniti boje svoje domovine. Znam i koliku ste nepravdu učinili time što ste zarad vaših jadnih interesa omalovažili Maju Ognjenović. Uvek se politika na neki način mešala u sport, ali u 10 godina pakla zvanog vladavina SNS nikad ovakvi poslušnici i neznalice nisu vodili sport. Čast izuzecima kojih je malo. Još jedan put, SRAM VAS BILO! Ako znate za sram“, ogorčen je Ikodinović.

On je naglasio da nijednog trenutka nema ništa protiv Sonje i da će za nju iskreno navijati.

„Sonji Vasić svaka čast, navijao sam i navijaću iz sveg srca za devojke kad god budu igrale. Jedini problem što je Maja Ognjenović po trofejima, broju nastupa za reprezentaciju i broju učešća na OI(4) ispred Sonje Vasić i svih ostalih učesnica na OI u Tokiju“.

On je na kraju naglasio da je ovo njegov lični stav i da Maja Ognjenović sa ovim nema nikave veze.

„Nisam pitao Maju za blagoslov da ovo napišem. Nadam se da mi neće zameriti. Za one koji će mi zameriti…. Znaju oni dobro šta bih im poručio“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram