Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Košarkaši Srbije igraće u nedelju za zlato na Mundobasketu u Manili protiv selekcije Nemačke.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

„Orlovi“ su se tamo plasirali pobedom nad Kanadom u polufinalu, dok je Nemačka savladala Sjedinjene Države, pa će Amerikanci i Kanađani igrati za bronzu.

PROČITAJTE JOŠ:

Roko Leni Ukić, nekadašnji kapiten Hrvatske dao je i pre mečeva polufinala svoje predviđanje koje se u međuvremenu proširilo društvenim mrežama.

Premda su mečevi Srbije i Kanade, odnosno Nemačke i SAD odigrani u petak, Ukić je tri dana ranije prognozirao i pobednika turnira – selekciju Srbije.

I to mimo svih očekivanja jer su Ameri i Kanađani bili izraziti favoriti kod onih koji su verovali kladionicama.

„Osvojiće Srbi, oni i Nemci u finalu“, napisao je kratko Ukić u poruci koju je podelio novinar Igor Ćurković.

Kuriozitet je da je ova poruka bila poslata u danu kad je Srbija pobedila Litvaniju u četvrtfinalu, kad se čekalo da Kanada sutradan odigra svoj meč sa Slovenijom, te da Nemci završe utakmicu s Letonijom, jer su u toku bila četvrtfinala turnira koji u nedelju od 14.40 ulazi u završnicu.

Srbija igra prvo svetsko finale od 2014. godine i Mundobasketa u Madridu, dok ima šansu da osvoji prvu zlatnu medalju s većih takmičenja posle 2002. i Indijanapolisa.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Zvezda Nemačke pred finale sa Srbijom