Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nepun dan nakon informacije da bi Crvena zvezda uskoro mogla da potpiše dvogodišnji ugovor sa Evroligom, sve je demantovao Nebojša Čović, predsednik kluba, za Nova.rs.

Italijanski novinar Luka D’Alesandro na svom profilu izneo je informaciju da su crveno-beli blizu dobijanja dvogodišnje licence, što bi značilo da učešće Zvezde u ABA ligi ostaje bez značaja.

PROČITAJTE JOŠ

Ubrzo je usledila i reakcija crveno-belih.

Čović, predsednik Crvene zvezde, kratko je demantovao ovu informaciju.

„Nema istine u vesti koja se pojavila. To je spin, verovatno iz Podgorice pred derbi, ako se to uopšte i može nazvati derbijem“, poručio je Čović za Nova.rs.

Meč između Budućnosti i Crvene zvezde zakazan je za nedelju u 20.00 časova u dvorani „Morača“, a ovaj susret bi mogao da ima veliki uticaj na rasplet borbe za vrh regionalnog prvenstva.

Za Nova.rs je i Evroliga poručila da do novih dogovora nije došlo.

„Pretpostavljam da ste videli informacije o mogućnosti da Zvezda dobije dvogodišnju vajld kartu. Da pojasnimo da se ništa nije promenilo od jula 2019. godine kada je u saopštenju stajalo: Šampion ABA lige ima prioritet za jednu od tri vajld karti koja postoji jer nema licence ili višegodišnjeg dogovora. Jedna vajld karta će biti dodeljena na godišnjem nivou. Jedina promena je da sada umesto tri, ima samo dve vajld karte zbog Albe, ali prvenstvo ima učesnik iz ABA lige kada se dodeljuju dve preostale godišnje vajld karte“, poručili su iz Evrolige za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare