"Da vidimo šta smo uradili dobro i šta možemo da popravimo, prijaće nam i da odmorimo", rekao je reprezentativac Srbije Nikola Kalinić.

Grafika: Slađana Đermanović

Druga pobeda, bilo je i +23, na kraju i malo tesno, ali piše se novi trijumf – košarkaši Srbije savladali su Češku (81:68) u 2. kolu D grupe na Evrobasketu.

PROČITAJTE JOŠ

„Nije možda ni loše što je bilo malo gusto na kraju, da ipak shvatimo da je ovde svaka utakmica bitna. Generalno, mislim da je bila dobra predstava, dve pobede u dva dana, gradimo našu igru. Želimo da budemo najbolji u Berlinu kad bude bilo najpotrebnije“, rekao je Nikola Kalinić.

Osvrnuo se na atmosferu i izbor muzike, jer se halom više puta orio veliki hit „Koktel ljubavi„.

„Ne znam ko je DJ, verovatno neko naš. Možda je i Jan (Veseli prim.aut) ‘Koktel ljubavi’ pustio“, našalio se srpski reprezentativac sa Veselijem, sa kojim je bio saigrač u Fenerbahčeu i zajedno će biti u Barseloni, a koji je pored njega pričao za češke medije“.

Sledi dan predaha za „orlove“, pa onda opet dva meča zaredom, sa Finskom i Izraelom.

„Dobra utakmica za nas, u nedelju je slobodan dan, malo da odmorimo, da vidimo šta smo uradili dobro i šta možemo da popravimo. Nisu bile dve preteške utakmice, možda je 20 minuta bilo najviše što je neko odigrao… Prijaće ipak da se malo odmorimo i oporavimo, malo da prošetamo gradom, popijemo kafu i spremamo se za dalje“.

Foto: Matias Horak/STARSPORT

Srbija će sa Finskom igrati u ponedeljak od 21 sat, dan kasnije u istom terminu sa Izraelom, pa će imati dan odmora pre nego što 8. avgusta završe grupnu fazu protiv Poljske (21.00).

„Nisam još stigao da gledam Finsku mnogo, predvođeni Markanenom igraju dobro. Pobedili su Poljsku, što se možda nije očekivalo posle izdanja Poljske protiv Čeha, očigledno da su svi došli sa jakim timovima“.

Kalinić je otvoreno pričao i tome šta je dobro, a šta loše u njihovoj igri na prve dve utakmice.

„Pristup je bio dobar i napadački smo dobro izgledali, ali je defanzivna tranzicija ono što malo škripi, a nema razloga jer su svi solidne atlete i mogu da isprate svoje pozicije, i samo malo naglaska treba na to da stavimo. Sigurno da znači za samopouzdanje (što su svi igrali i upisali se u strelce prim.aut), svako voli da postigne koš, da se upiše, zato se i igra košarka. Uliva nam i poverenje kada znaš da će neko da te pokrije i da možeš možda manje da rizikuješ, sigurno da si smireniji onda“, zaključio je Kalinić.

BONUS VIDEO Selektor Pešić o udvaranju, galami i dve fantastične stvari

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram