Foto: Starsport

Košarkaši Cedevita Olimpije i Budućnosti odigrali su jedan od zanimljivijih mečeva ovogodišnjeg izdanja grupe G Top 16 faze Evrokupa, a trijumf je na kraju pripao ekipi iz Ljubljane, 74:71.

PROČITAJTE JOŠ...

U meču prepunom neizvesnosti u kom nijedna ekipa nije uspevala da napravi razliku veću od sedam poena (Budućnost u 16. minutu meča imala 28:21) viđeno je mnogo preokreta, posebno u drugom poluvremenu.

Koliko je neizvesno bilo tokom trajanja čitavog toka utakmice najbolje govori to što nijedna ekipa nije uspela da napravi iole veću seriju od sredine prve četvrtine, pa su u završna dva minuta ušli izjednačeni, 69:69.

Nakon što je Rid pogodio slobodno bacanje za 70:69, Cedevita je krenula u napad, koji je Edo Murić okončao trojkom za 72:70. U narednom napadu Budućnosti Ivanović je pogodio jedno slobodno bacanje, uzvratio je Jaka Blažič takođe jednim pogođenim „penalom“, a promašaj Kobsa za tri poena tri sekunde pre kraja značio je i početak slavlja igrača Cedevite, a „tačku na i“ stavio je Murić pogođenim jednim slobodnim bacanjem.

Cedevitu su pedvodili Kendrik Peri i Edo Murić sa po 16 poena, uz Perijevih 10 asistencija, dok je kod Budućnosti dvojac Dela Vale – Rid ubacio po 11 poena.

Na tabeli Grupe G Evrokupa obe ekipe imaju po jednu pobedu i poraz.

Olimpija u sledećem kolu dočekuje Burg, dok Budućnost gostuje Virtusu u Bolonji.

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram