Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Amerikanac je optimističan pred početak nove sezone.

Džon Holand je stigao ovog leta u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje iz Burse.

Postao je poznat košarkaškoj publici u Srbiji kada je sa turskim timom eliminisao Partizan iz Evrokupa i postigao ključnu torjku za produžetak u tom meču u Beogradu.

Američko krilo je u razgovoru za Nova.rs otkrilo kako je ekipa preživela težak poraz od Olimpijakosa u pripremnom periodu, ali i šta je sve čuo o crveno-belima pre dolaska na Mali Kalemegdan.

PROČITAJTE JOŠ

“Očekivanja su uvek ista pre svake sezone. Očekujem da pobeđujem, da dam sve od sebe. Svaka sezona ima oscilacije, ali nadam se da će ova imati više boljih nego lošijih stvari. Hoću da stvorimo dobru hemiju, da idemo dan po dan, da učimo i iz poraza i iz pobeda”, započeo je Holand za Nova.rs.

Prethodne godine je igrao za Bursu, za koju su mnogi smatrali da neće daleko dogurati u Evrokupu, a kaže da je i Zvezda u sličnoj situaciji ove sezone.

“Mnogi će nas potceniti u Evroligi, ali smatram da je to dobro za nas, sviđa mi se to.”

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Protiv Partizana je imao šansu da igra u Areni i upozna se sa publikom, sada će igrati u hali „Aleksandar Nikolić“ i imaće navijače Zvezde kao vetar u leđa.

“Jedva čekam da izađem na teren. Video sam atmosferu kada sam igrao protiv Partizana, bilo je zabavno. Videti pun Pionir biće nešto posebno.”

Trener u turskom klubu bio mu je Dušan Alimpijević, koji je u sezoni 2017/18. sedeo na klupi crveno-belih.

“Pričao mi je o navijačima, o atmosferi, klubu, o gradu najviše. Imao sam prilike da posetim Kalemegdan, prelep je grad i jedva čekam da posetim i ostatak Srbije”.

Zvezda je pobedila pet od sedam pripremnih utakmica, a za poraze u pripremnom delu smatra da su dobra stvar.

“Pripreme su prošle dobro. Videli smo gde smo, poboljšali hemiju koja je neophodna u košarci. Možete da igrate na treningu, ali na utakmici je dve to drugačije. Nažalost, nismo imali mnogo vremena za pripreme, ali čak i kada izgubimo, to je perfektno. Poraz protiv Olimpijakosa je nešto na čemu možemo da gradimo početak sezone. Nov je tim, veliki je to proces, bićemo bolji svakog dana, nemamo drugog izbora”, završio je Holand za Nova.rs.

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar