Foto: KK Partizan

Iako su utakmice za opstanak završene, još uvek nije definitivno poznato ko će naredne sezone igrati u ABA 2 ligi.

Pred mečeve poslednjeg kola bilo je jasno da je Splitu neophodno da Krka i Borac izgube od FMP Železnika, odnosno Cibone, uz pobedu Splićana nad Partizanom u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ...

No, već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da će rezultati sa mečeva u Čačku i Železniku biti nebitni jer je Split imao minus od 21 poena (42:21), pa je drugo poluvreme meča u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“ proteklo u egzibicionoj atmosferi.

Takođe, rezultat sa Novog Beograda je značio i da će Splićani zauzeti poslednje mesto od ekipa koje su učestvovale u takmičenju.

Upravo u tom terminu nalazi se i tračak nade za Splićane. Naime, prema propozicijama ABA lige iz regionalnog šampionata ispada poslednjeplasirana ekipa, dok će tim koji sezonu završi na 13. mestu igrati baraž za opstanak protiv poraženog u finalu ABA 2 lige.

Kako je još od trenutka povlačenja Primorske iz takmičenja bilo jasno da će ekipa iz Kopra završiti kao poslednja, s obzirom na to da povlačenjem nije ujedno i izbrisana sa tabele, već su utakmice registrovane rezultatom 20:0 za rivale.

Split je i protiv Krke i protiv Borca imao po dva poraza, pa su porazom od crno-belih takmičenje završili na pretposlednjem, 13. mestu, a u borbi za mesto u ABA ligi naredne sezone igraće protiv poraženog iz finalne serije ABA 2 lige, dok će pobednik zameniti Primorsku.

O tome ko će na megdan Splitu odlučivaće ekipe Studentskog centra iz Podgorice i Sparsa iz Sarajeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram