Foto: Starsport

Velikan svetske, evropske, jugoslovenske i srpske košarke Borislav Bora Stanković sahranjen je na beogradskom Novom groblju.

Počasni predsednik FIBA i Košarkaškog saveza Srbije je preminuo 20. marta u 95. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Stankovića su ispratili članovi porodice, a zbog uvedenih mera zarad sprečavanja širenja koronavirusa, mnogi su bili sprečeni da odaju poslednju počast košarkaškom velikanu.

Ispraćaju legende prisustvovao je i manji broj ljudi iz sveta sporta, među njima Dejan Tomašević, Milan Opačić i Aleksa Milošević (predsednik OKK Beograd). Posebnim vencem od čika Bore se oprostila i NBA liga.

Poslednji pozdrav je ispraćen čuvenom pesmom Frenka Sinatre „My way“.

Stanković je kao igrač bio šampion Jugoslavije sa Crvenom zvezdom, a za nacionalni tim odigrao je 36 utakmica od 1948. do 1953. godine, uključujući i nastup na prvom Svetskom prvenstvu – 1950. u Argentini.

Kao trener, Stanković je sa OKK Beogradom osvojio je četiri prvenstva Jugoslavije. Sa italijanskim Oransodom osvojio je prvenstvo Italije, kao prvi strani trener kojem je to pošlo za rukom.

U Košarkaškom savezu Jugoslavije od 1954. godine bio je najpre predsednik takmičarske komisije, a od 1956. do 1966. generalni sekretar.

Iza sebe je ostavio ćerku i dve unuke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram