Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović, bek Atlante Hoks i kapiten nacionalnog tima Srbije nada se da će Svetislav Pešić ostati na njenoj klupi.

Pešić je već rekao da odlazi, Košarkaški savez mu se zahvalio na saradnji u prethodne tri godine kada je okončan ciklus bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je bila na loptu, dve da pobedi jedan od najjačih timova u istoriji američke košarke, predvođen Džejmsom, Durentom, Stefom Karijem.

Bogdan je na predstavljanju svog kampa kazao da se čuo sa Pešićem i da mu je poslao samo svoj prvi intervju.

„Čuli smo se, samo sam mu poslao svoj prvi intervju, gde sam rekao: Želim da me trenira Pešić. Samo to. Oseća on emociju i odgovornost da ostane, ali opet na njemu je da odluči. To je sad tako, videćemo šta će biti za dva, tri meseca. Ne znam kako ide po pravilima i zakonima, ali smo mu mi sportski rekli da smo zadovoljni saradnjom i da imamo veliko poštovanje. Nadamo se da nas je malo prevario“, rekao je Bogdanović.

Pešić vodi reprezentaciju u drugom mandatu od 2021. godine i jedini kiks „orlova“ bio je na Evrobasketu 2022.

Srbija se plasirala na Mundobasket u Manili gde je stigla do finala i uzela srebro 2023. u značajno oslabljenom sastavu, dok je ove godine u Parizu osvojila bronzu pobedom u meču za treće mesto nad Nemačkom, aktuelnim svetskim prvakom.

BONUS VIDEO: Kari Pešić ulazi u Arenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar