Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Debakl najboljeg tenisera planete.

Novak Đoković eliminisan je već na startu Monte Karla, jer je od njega u drugom kolu bio bolji Španac Alehandro Davidović Fokina rezultatom 6:3, 6:7(5), 6:1

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je bio prvi meč Đokovića posle ispadanja u Dubaiju i tek drugi turnir ove godine, ali je usledila ekspresna eliminacija.

Đoković od samog starta meča nije ličio na igrača na kakvog smo navikli i samo je na momente pokazivao da može da parira razigranom Špancu.

Mučio se Đoković na servisu i dozvolio jeprotivniku na napravi brejk čak devet puta u 15 servis gemova tokom meča i da na kraju dođe do velikog trijumfa.

Posle velike borbe u prvom gemu u kojem se Novak nekako izvukao, u trećem nije bilo spasa i Španac  je uspeo da prvi dođe do brejka. Nakon što je servisom potvrdio oduzet servis, pravi novi brejk protiv indisponiranog Novaka i lako stiže do 4:1.

Činilo se tada da se srspki as stabilizovao kada je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, ali je to bilo kratkog daha, jer je servis bio očajan, pa je već u narednom gemu položio oružje pred zahuktalim Špancem koji je osvojio prvi set.

Foto:AP Photo/Daniel Cole

Činilo se da ćemo sličan  cenario gledati i u drugom setu.

Mučio se Novak sa ritmom, previše grešio i samo ulivao energiju i samopouzdanje rivalu koji je leteo po terenu i pravio golmanske parade.

Odmah je oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:0, ali ovoga puta nije uspeo dugo da je zadrži. Usledio je rolekoster i brejk za brejkom, ali je svetski broj jedan uspeo makar da pronađe dobre riterne i da u preokrene na 5:4.

Međutim, nastavio je užasno da servira i dozvolio je Fokini da meč odvede u dramatičan taj-brejk. Tu je Novak pokazao onu svoju mentalnu snagu, odigrao nekolko fenomenalnih udaraca i na kraju uspeo da uvede meč u treći set.

Kada su svi pomislili da će uslediti preokret, Đoković se potpuno raspao.

Fokina je odmah na startu napravio brejk, a pri rezultatu 2:0 smo videli jedinu pravu borbu u ovom delu igre.

Posle velikog broja sjajnih peona, Đoković je uspeo da smanji na 2:1, spreči tri brejk lopte, i da sebi da šansu za povratak.

U četvrtom gemu smo videli poslednji trzaj šampiona kada je Đoković lošim udarcem propustio da napravi brejk za izjednačenje.

Kada je prilika ispuštena, Fokina je kao brzi voz završio meč, a Novak je izgledao kao nemi posmatrač na terenu.

Tako je povratak srpskog tenisera trajao kraće nego što se bilo ko nadao. Sledeći nastup trebalo bi da usledi na turniru u Beogradu naredne nedelje.

Španac će u trećem kolu igrati sa pobednikom meča Gofan – Evans.

TREĆI SET Đoković - Fokina 3:6, 7:6(5), 1:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare