Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Da li će uspeti dve godine zaredom da bude najbolji na planeti?

Nikola Jokić je imao istorijsku sezonu, sezonu kakva nikada ranije nije viđena u istoriji NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Prosečno je beležio 27,1 poena po meču (6. u ligi), 13,8 skokova (drugi), te 7,9 asistencija po susretu (osmi). Indeks efikasnosti (PER indeks) je na čak 32,94 i po tome je takođe najbolji od kada se prati ova statistika.

Jokić je sezonu završio sa više od 2.000 poena, više od 1.000 skokova i više od 500 asistencija, što nije uspeo da uradi niko pre njega.

Najveći protivkandidati za MVP priznanje su mu i dalje Džoel Embid i Janis Adetokumbo, a sada se pojavio i tradicionalni dokument koji se objavljuje poslednjih godina preko kog navijači imaju barem delimičan uvid u to kako glasaju predstavnici medija.

Ovo smo imali prilike da pratimo i prošle godine, a do sada je potvrđeno da je glasalo 25 novinara. Čak 17 njih je dodelilo prvo mesto Jokiću nakon sezone iz snova, dok je dobio četiri glasa za drugo mesto i jedan za treće (bez glasova za četvrto i peto mesto).

Iako, ovo nije potvrđena statistika prethodnih godina je bila prilično precizna, pa u ovom trenutku, nakon obraćenih 25 glasova, Jokić ima prednost od 203 naspram 146 poena u odnosu na Embida.

Ipak, treba i ovo uzeti sa rezervom jer je potvrđen identitet samo polovine glasača, pa ima još vremena da se stvari promene.

Foto: Screenshot google docs

Sve je ovo posebno zanimljivo kada se zna da je ovog utorka i Denver podelio fotografiju koja govori zbog čega je Jokić MVP, uostalom za njih je to odavno.

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar