Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, otkrio je za Nova.rs i kako je zavoleo košarku na posebnom mestu, ali i da li se čuo sa selektorom, šta su mu rekli Amerikanci posle meča, i objasnio koliko je teško izgraditi i čuvati duh i snagu zajedništva.

Lepo vreme i sunce u drugoj polovini septembra izveli su stotine mališana u dvorište OŠ „Despot Stefan Lazarević“, u Mirijevu, za koju je Bogdan Bogdanović posebno vezan. Pohađao je i u nju, i OŠ „Pavle Simić“ nedaleko odatle, a „povratak“ u školsku klupu izmamio mu je i posebne emocije.

U razgovoru za Nova.rs, na drvenim stolicama iz školskih dana prisetio se i kako je upravo on, kao jedan od tih klinaca koji sada žele da ga vide i slikaju se s njim, ostvario svoje snove. U sklopu osmog košarkaškog kampa koji tradicionalno organizuje u Beogradu, kapiten Srbije proveo je dan družeći se dečacima i devojčicama, i u različitim aktivacijama u kojima su zajedno uživali.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek je lepo vratiti se našim krajevima, našim školima i nekim mestima za koje nas jake emocije vežu. Otkriću vam, upravo u sali ove škole sam imao prvi košarkaški trening za ŠKK Zvezdara i sećam se da sam došao s fudbalskom loptom na trening. I to mi je ostalo dosta urezano u sećanju. Jednostavno, prvim ulaskom u salu zavoleo sam taj zvuk lopti, urlanje, mnogo dece na jednom mestu“, otkriva Bogdanović za Nova.rs.

Koliko su se promenili i škola i tereni od tada?

„Salu ćemo neki drugi put morati da obnovimo, ali što se tiče spoljašnjeg terena, ovo nam je drugi realizovan projekat nakon što smo prošle godine sredili teren OŠ ‘Pavle Savić’. Osećamo tu odgovornost prema našim klincima da ih usmerimo na pravi put, da ih motivišemo i naučimo pravim vrednositma koje sport donosi. Nije važno smo uspeti i biti glavni, važno je i proći školu i biti deo jednog tima, i razvijati se u tom pravcu“.

Jedan klinac je prošao sve to i došao do najlepšeg leta, kako je sam priznao?

„Najlepše leto, za sada, u životu, ali trudimo se da napredujemo i da nastavimo da se razvijamo. Da pokažemo da snovi koji deca sanjaju nisu nerealni, već da su i te kako ostvarivi, da samo treba da veruju“, naglasio je Bogdan.

Šta je još kapiten Srbije pričao o najlepšem letu, o svetskom srebru iz Manile i bronzi na Olimpijskim igrama u Parizu, koliko žele to zlato koje im nedostaje, da li se čuo sa selektorom Svetislavom Pešićem, bićete u prilici da gledate i čitate do kraja dana na Nova.rs.

Foto: STARSPORT/Dimitrije Vasiljevic

Bogdanović se čuo sa Pešićem

Bogdan Bogdanović, bek Atlante Hoks i kapiten nacionalnog tima Srbije nada se da će Svetislav Pešić ostati na njenoj klupi. Pešić je već rekao da odlazi, Košarkaški savez mu se zahvalio na saradnji u prethodne tri godine kada je okončan ciklus bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Bogdan je na predstavljanju svog kampa kazao da se čuo sa Pešićem i da mu je poslao samo svoj prvi intervju.

„Čuli smo se, samo sam mu poslao svoj prvi intervju, gde sam rekao: Želim da me trenira Pešić. Samo to. Oseća on emociju i odgovornost da ostane, ali opet na njemu je da odluči. To je sad tako, videćemo šta će biti za dva, tri meseca. Ne znam kako ide po pravilima i zakonima, ali smo mu mi sportski rekli da smo zadovoljni saradnjom i da imamo veliko poštovanje. Nadamo se da nas je malo prevario“, rekao je Bogdanović.

Srbija se plasirala na Mundobasket u Manili gde je stigla do finala i uzela srebro 2023. u značajno oslabljenom sastavu, dok je ove godine u Parizu osvojila bronzu pobedom u meču za treće mesto nad Nemačkom, aktuelnim svetskim prvakom.

Bogdan o povratku u Partizan i treniranju u opremi crno-belih

Bogdanović je tokom boravka u Beogradu nedavno trenirao i u opremi Partizana, za koji je igrao sa mnogo uspeha do 2014. kada je preko Fenerbahčea potom stigao do NBA. Njegove fotografije u crno-beloj opremi opet su potegle pitanje da li će ga navijači još jednom videti i u tom dresu.

„Samo sam hteo da pošaljem podršku klubu u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Svi znamo koliko volim Partizan, trenirao sam u njihovoj sali, obezbedili su mi uslove za trening i tako sam hteo da pošaljem poruku zahvalnosti. Znam da svi očekuju obećanje, ali moj fokus je sad na NBA ligi, ne mogu da lažem. Želim da se ostvarim na najbolji mogući način. A, kada bude došlo vreme za to, siguran sam da će emocije da presude“, rekao je Bogdanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar