Foto: FIBA basketball

Košarkaš Srbije Bogdan Bogdanović bio je najbolji akter u trijumfu svog tima nad Litvanijom na Mundobasketu u Manili.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je sa 87:68 uspela da pobedi i plasira se u polufinale Svetskog prvenstva, mada je Litvanija samo koji dan ranije sa 110:104 pobedila Sjedinjene Države.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Svetislava Pešića je u odbrani potpuno razbio Litvance, dok je u napadu imao savršen odgovor na uvod meča u kom je Litvanija bez greške šutirala trojke.

Upravo je Bogdanović bio bitan faktor u početnom delu utakmice zbog prodora i proigravanja. Nije forsirao, igrao je pametno i u startu imao 4/4 iz igre, da bi meč završio sa 21 poenom (9/13 iz igre, 2/4 trojke), četiri skoka i tri asistencije.

Zaslužio je opet nagradu za igrača utakmice, drugi put zaredom posle meča sa Dominikanskom Republikom i opet je otišao kod svoje majke Koviljke.

Dirljivu scenu zabeležila su sočiva fotoaparata kada majka ljubi Bogdanovu ruku dok uzima nagradu za najboljeg igrača meča. Ruka mu se pozlatila i protiv Slovenije ili Kanade, ko god dođe Srbiji u polufinalu.

Foto: FIBA basketball

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Bogdanović otkrio posebnu poruku koju je Simanić poslao pre meča, jedna rečenica promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar