Foto: FIBA basketball

Košarkaš Litvanije Tadas Sedekerskis teško je podneo poraz od Srbije na Mundobasketu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladala Litvance sa 87:68, a njen protivnik je uglavnom bio podređen još od druge četvrtine. Prednost ekipe Svetislava Pešića je išla i do 25 poena, pa su Litvanci u završnici samo ublažili zaostatak.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo Sedekerskis je bio najefikasniji u svom timu sa 14 poena, devet skokova i dve asistencije, ali ostali nisu ispratili taj ritam zbog čvrste odbrane Srbije.

„Teško mi je sada da pričam, bila je ovo najvažnija utakmica za nas. Do sada smo imali sjajan turnir, dobili pet utakmica zaredom, mnogo poštujemo Srbiju, pripremali smo, ali baš ne znam šta se dogodilo… Oni su odigrali mnogo agresivnije i bolje u odbrani, i mi nismo mogli nikako da uhvatimo ritam. Uništili su nas, gubili smo 20 razlike i nismo mogli nikako da se vratimo“, rekao je Sedekerskis posle utakmice.

Objasnio je potom i da je njegov tim došao po medalju, ali je ostao bez odličja, potučen sličnim oružjem kojim je i sam ostavio Srbiju bez medalje u dva navrata, najpre 2010, a onda i 2015, prvi put na Svetskom, drugi na Evropskom prvenstvu.

„Došli smo ovde po medalju, to je naš bio cilj od prvog dana okupljanja. Znali smo da moramo da pobedimo sada Srbiju u četvrtfinalu na tom putu. A ta pobeda protiv SAD nam sada ne znači apsolutno ništa. Ne mislimo da smo nešto posebno dobri što smo dobili SAD, Srbija je fantastičan tim, baš znaju da igraju košarku, imaju sjajne igrače kao što je Bogdanović“, rekao je Sedekerskis.

Srbija sada čeka pobednika okršaja između Slovenije i Kanade u polufinalu, zakazanom za petak.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: „Borišu volimo kao brata“: Nikola Jović otkrio šta je Simanić uradio pre utakmice sa Litvanijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar