Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaši Barselone savladali su Zenit u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 81:78 i tako došli do izjednačenja u seriji.

Nakon prve četvrtine, koju je Zenit dobio 16:13, domaći tim je zaigrao znatno bolje, odličnom odbranom sveo Ruse na 13 poena, dok su Katalonci ubacili 25, pa je na poluvremenu Barsa imala devet poena viška, 38:29.

PROČITAJTE JOŠ...

No, u trećoj deonici Zenit je uzvratio, zaigrao odlično u fazi obrane i sveo Barselonu na samo 10 poena, dok su ubacili 19, pa je pred završnih 10 minuta rezultat bio 48:48.

Činilo se da će Barselona uspeti da prelomi utakmicu sredinom poslednje četvrtine, ali je Zenit uspeo da se vrati od minusa od pet poena, i u završnih 30 sekundi uđe poravnat. Nije pogodio Mirotić u poslednjoj akciji Barselone, sa druge strane ni Pengos nije uspeo da pretvori poslednji napad u koš, pa je uz 66:66 utakmica ušla u dodatnih pet minuta.

Produžetak je doneo dramu koju je otvorio Holins trojkom, nadovezao se Tarik Blek (71:66), ali je Barselona odgovorila preko Kalatesa sa penala, potom Mirotića takođe nakon faula, te trojkom Hange (74:74).

Faulirao je prilikom tog pogotka u borbi ispod reketa Mirotić Pengosa, koji je pogodio oba sobodna bacanja, ali je bio precizan i Higins oba nakon faula Pojtresa (76:76). Nisu uspeli Holins i Pengos da pogode trojku, Brendon Dejvis je izvukao deseti faul na meču, bio polovičan sa penala i doneo Kataloncima +1 (77:76), da bi u napadu za vođstvo Bili Beron neshvatljivo lošim pasom poklonio loptu Hangi, koji je fauliran, pogodio oba bacanja i Barselonu odveo na 79:76.

Poslednji napad imala je ekipa Zenita koji je Barselona prekinula faulom nad Pengosom. Nekadašnja želja Crvene zvezde iskoristila je oba slobodna bacanja, pa je Zenit prišao na -1, potom je Higins sa penala vratio razliku na +3, da bi pitanje pobednika rešio Hanga ukradenom loptom prilikom prodora Kevina Pengosa u poslednjoj sekundi.

Barselonu su predvodili Dejvis sa 22 poena i Higins sa 15, dok su sa druge strane Pengos sa 23, Vil Tomas sa 17, odnosno Ostin Holins sa 12, a Bili Beron je ubacio samo sedam poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar