Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Fenerbahče u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 78:67.

U izjednačenoj utakmici tokom koje su se ekipe smenjivale u vođstvu nije viđena preterano kvalitetna košarka, ali jeste velika borba, posebno tokom prve dve četvrtine.

Prva četvrtina pripala je ekipi Igora Kokoškova 25:23, ali je CSKA u drugih deset minuta uspeo da preokrene i dođe do prednosti 50:42.

Tu razliku su održavali sve do završnice treće deonice, kada je Fener uspeo da priđe na minus od jednog poena (52:51), ali ne i da ugrozi Moskovljane.

U završnih deset minuta Fener je ubacio samo 12 poena, dok ni CSKA nije bio preterano bolji, ali jeste dovoljno da na kraju slavi sa velikih 11 poena viška, pa su tako Moskovljani došli nadomak plasmana na Fajnal for.

Kod pobedničkog tima Danijel Heket, Tornike Šengelija i Nikita Kurbanov su bili najbolji, ujedno i jedini dvocifreni sa 14, 11, odnosno 10 poena, dok je kod poraženog tima iz Turske fantastičnu partiju pružio Marko Gudurić,

Nekadašnji bek Crvene zvezde ubacio je 27 poena, dodao dva skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Prvi iza njega po učinku bio je Nando de Kolo sa devet poena, koliko je imao i Danilo Bartel.

Evroliga, drugi mečevi četvrtfinala

Četvrtak

Anadolu Efes – Real Madrid 91:68 (2-0 u seriji)

Armani – Bajern Minhen 80:69 (2-0 u seriji)

Petak

CSKA Moskva – Fenerbahče 78:67 (2-0 u seriji)

21.00 Barselona – Zenit Sankt Peterburg (0-1 u seriji)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar