Foto: EPA-EFE/PETE ANDREOU

Košarkaši Armanija savladali su Bajern iz Minhena u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige i tako došli nadomak plasmana u polufinale.

Armani je prvi meč dobio u samoj završnici sa 79:78, ali je u drugoj utakmici bilo mnogo manje neizvenosti, pošto je ekipa iz Milana slavila 80:69.

PROČITAJTE JOŠ...

Bajern je na samom početku meča najavio da bi mogao da uzvrati udarac i dođe do trijumfa, poveli su sa 5:0, ali je gotovo momentalno usledio preokret, pošto je Armani nakon šest minuta igre od -5 stigao do +12, dok su prvu četvrtinu dobili domaći sa 26:12.

Nastavili su da dominiraju i u drugoj deonici, pošto je razlika tokom nje otišla i na +22 (40:18), pa je Bajernu bilo potrebno čudo kako bi došli do preokreta.

Uspeli su da priđu na jednocifren minus, ali sem tih -8 nisu uspeli da dodatno ugroze prednost Armanija, pa će tim iz Italije imati tri prilike da se plasira na Fajnal for po prvi put nakon 29 godina.

Kevin Panter sa 20, Serhio Rodrigez sa 13 i Šejvon Šilds sa 12 poena su predvodili Armani, dok je kod Bajerna Vejd Boldvin ubacio 23, a Vladimir Lučić, Džejlen Rejnolds i Džejms Gist su dodali po 11 poena.

Ranije danas, Anadolu Efes je, predvođen Vasilijem Micićem, pregazio Real iz Madrida 91:68.

Evroliga, drugi mečevi četvrtfinala

Četvrtak

Anadolu Efes – Real Madrid 91:68 (2-0 u seriji)

Armani – Bajern Minhen 80:69 (2-0 u seriji)

Petak

19.00 CSKA Moskva – Fenerbahče (1-0 u seriji)

21.00 Barselona – Zenit Sankt Peterburg (0-1 u seriji)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar