Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaši Barselone pobedili su Uniks iz Kazanja sa 111:109 u najboljoj utakmici sezone u Evroligi.

Kataloncima su bili potrebni produžeci i čudo da bi pobedili Uniks koji ih je razbijao sve do završnice meča, ali su onda Španci uspeli da dobiju i jedno i drugo.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč 17. kola Evrolige rešen je u dodatnih pet minuta, pošto je Uniks prokockao čak 20 poena prednosti (77:57) posle trojke O Džej Meja u četvrtoj četvrtini.

Pritom, Barsa je produžetke igrala bez isključenog Nikole Mirotića, Ajzea Kenan je promašio slobodna bacanja kada je najmanje trebalo njegovom timu i time je poništio sve svoje pogotke.

A bilo ih je. Sve do tri minuta pre kraja, Uniks je imao dvocifrenu prednost. Dante Eksum i Rokas Jokubaitis su pogodili nekoliko šuteva da primaknu svoj tim na 77:63, Mirotić se nadovezao trojkom, a Eksum novim slobodnim bacanjima.

Na tri minuta i 15 sekundi pre kraja bilo je 88:77 za Uniks i onda je Kajl Kjurik rešio da to promeni. Raspucao se i ubacio dve trojke, od kojih drugu na pedesetak sekundi pre poslednje sirene.

Barsa je tim košem prišla na 92:91, a do kraja je sudija Damir Javor progledao kroz prste Mirotiću i dodelio mu faul na šutu za tri poena posle kog se sa 94:94 otišlo u produžetke.

Tamo su sjajni Lorenco Braun, O Džej Mejo i spomenuti Kenan promašili nekoliko bitnih šuteva, Kenan je upropastio dva od tri slobodna bacanja 14 sekundi pre kraja i u trenutku kada je mogao da donese prednost svom timu.

Barselona tu šansu nije propustila, pogocima Kjurika je potvrdila trijumf, a Braun na kraju nije ubacio trojku za pobedu. Upravo on je bio najefikasniji sa 27 poena.

Kenan je imao 20, Džon Braun 21, Mario Hezonja 18, a Tonje Džekiri deset. U Barseloni je prednjačio Mirotić sa 28 poena, Kjurik je imao 24, Jokubaitis 15, Eksum 13, a Nikolas Laprovitola još 12 poena.

Barselona je ostala na prvom mestu Evrolige sa 15 pobeda i dva poraza, dok je Uniks na sedmom mestu sa deset pobeda i sedam poraza.

Evroliga, 17. kolo:

Anadolu Efes – Crvena zvezda 84:83

Alba Berlin – Monako 92:84

Barselona – Uniks Kazanj 111:109

Četvrtak:

18.00 Zenit Sankt Peterburg – Makabi Tel Aviv

19.00 Bajern Minhen – Baskonija

20.00 Panatinaikos – Olimpijakos

20.45 Real Madrid – CSKA Moskva

21.00 Asvel – Fenerbahče

Odloženo:

Žalgiris – Olimpija Milano

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Najbolji momenti utakmice Crvene zvezde i Anadolu Efesa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar