Foto: BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman poklonio se Željku Obradoviću, treneru Partizana, koji je sa svojom ekipom stigao u Atinu gde će se igrati turnir "Pavlos Janakopulos".

Partizan će u petak od 14 časova igrati protiv Efesa, ali će taj duel biti zatvoren za javnost.

Dan kasnije od 21 sat, u nesvakidašnjem ambijentu, Partizan će biti deo spektakla, pošto će na čuvenom stadionu Panatinaiko (Kalimarmaro), koji je „oživljen“ posle antičkog razdoblja za potrebe Olimpijskih igara 1896. godine, igrati sa Panatinaikosom, aktuelnim prvakom Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

„Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da ugostimo tri velika kluba, tri velika trenera, među njima Željka koji je jedan od mojih trenerskih idola. Tu su i tri velika igrača, među njima i Šejn (Larkin) sa kojim sam osvojio i odbranio Evroligu. Košarka nije samo osvajanje titula, već i nešto posebno, posebna kultura. Nadam se da će i ovaj događaj pokazati da Panatinaikos i košarka podržavaju mir“, rekao je Ataman u najavi turnira.

Govorio je i Obradović u Atini, mestu u kom je postao živa legenda Panatinaikosa i svetske košarke.

„Želeo bih da se zahvalim na pozivu. Svi znate za moj odnos sa Pavlosom (Janakopulosom) koji mi je mnogo pomogao, bio mi je pravi učitelj, jedna od najboljih osoba koju sam upoznao u životu. Čestitke još jednom Panatinaikosu na sjajnoj sezoni, takođe želeo bih da poželim sreću Efesu, Makabiju i Panatinaikosu u nastupajućoj sezoni. Atina je moj grad, ne osećam se ovde kao gost“, rekao je Obradović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan u Atini neće igrati u punom sastavu.

Na turniru „Pavlos Janakopulos“ neće igrati kapiten Vanja Marinković, Mitar Bošnjaković, Aleksa Dimitrijević, Arijan Lakić i Ajzea Majk.

Svakako da crno-bele još uvek nećemo videti u punom sjaju, ali dve predstojeće utakmice trebalo bi da daju mnogo jasniju sliku, pre svega treneru Željku Obradoviću, o tome kako ekipa treba da igra i izgleda i šta od kog igrača može da očekuje.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar