Foto: Printscreen Nova S

Aleksa Avramović bio je glavni šraf i "iks faktor" u trijumfu Srbije nad Velikom Britanijom.

Svim srcem uz Orlove sa MaxBetom.

Srbija je sa 101:83 slavila u Pioniru i plasirala se na Mundobasket u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

PROČITAJTE JOŠ:

Avramović je završio meč sa 20 poena, a ključnu rolu imao je upravo Aleksa u trećoj četvrtini kada je dao trojku, pa u kontri iznudio nesportsku ličnu grešku.

Pogodio je dva slobodna bacanja koja su usledila, Srbija je otišla ubrzo na deset poena prednosti serijom 7:0 i u četvrtoj deonici imala je i preko 20 poena viška. Avramović priznaje da je tokom meča bilo malo nervoze u redovima igrača Srbije.

„Svakako, znali smo da moramo da pobedimo ovu utakmicu, jer svi ti FIBA prozori i svi ti igrači koji su prošli kroz prozore, sve je stalo u ovih 40 minuta“, počeo je Avramović za Novu S.

Objasnio je i šta je dodavalo „ulje na vatru“ te nervoze, ali je potom istakao i šta je presudilo na kraju.

„Bilo je sigurno malo nervoze u početku jer su pogađali neke teške šuteve i na kraju poluvremena i na kraju prve četvrtine su ubacivali preteške šuteve koji su ih vraćali u utakmicu. Međutim, zadržali smo stabilnost i sigurnost pre svega u defanzivnom pristupu na kraju utakmice, posle je napad urodio plodom i pobedili smo“, rekao je Avramović.

Srbija je kvalifikacije završila uspešno i otišla je dalje zajedno sa Letonijom i Grčkom, ostavivši iza sebe Belgiju, Tursku i Veliku Britaniju.

BONUS VIDEO: Kakva rola Avramovića, pocepao mrežicu pa izvukao nesportsku od Britanaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar