Srbija vs Portoriko Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaš Srbije Aleksa Avramović srećan je posle pobede svog tima nad Portorikom.

Aleksa je bio jedan od aktera utakmice u kojoj su „orlovi“ dominantno pobedili pred svojim navijačima u Beogradskoj areni sa 110:75.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred našim nacionalnim timom su još dve prijateljske utakmice, protiv Kine i Brazila, pred odlazak u Manilu gde će „orlovi“ igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

„Prerano je pričati o tome. Imamo jako dobar period iza nas. Trenirali smo naporno i jako. Ova pobeda nam je dobrodošla. Izašli smo sa velikom koncentracijom i maksimalnom angažovanošću i borbenošću, pre svega u odbrani. Iz toga se izrodio dobar napad, dali smo im mnogo lakih poena, pogotovo u prvom poluvremenu. Sad idemo u Kinu, imamo dve provere“, rekao je Avramović posle utakmice.

Raduje ga povratak Stefana Jovića u tim, jer je Stefan, kako Aleksa kaže – jedan od retkih „pravih“ plemejkera u Evropi.

„Odigrao je stvarno vrhunsku utakmicu i sad i protiv Poljske. Mnogo znači njegova sigurnost“, konstatuje Avramović koji se potom osvrnuo na atmosferu u Areni.

„Uvek je lepo, hvala im što su došli u ovolikom broju. Obećavamo im da ćemo uvek davati ovakav maksimum. Maksimalno ćemo biti angažovani u odbrani“, poručuje Aleksa.

Govoreći o atmosferi, tvrdi da sve polazi od treninga, gde se igrači trude da koncentraciju održe na maksimumu.

„Trudimo se da držimo nivo koncentracije na treningu. Pamtimo te detalje koji su mnogo važni u odnosu na svakog protivnika. Uigravamo se i normalno da ćemo rasti vremenom. Kroz utakmice se upoznajemo još bolje“, naveo je Aleksa Avramović i naglasio da će se ekipa „boriti za sve svoje navijače“ kad ode na Svetsko.

BONUS VIDEO: Izjava Marinkovića posle pobede nad Portorikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar