Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke vratili su se u ABA ligu pobedom nad Heliosom iz Domžala u finalu plej-ofa ABA 2 lige.

Meč su obeležili drama i produžetak u kom je Krka posle jedne sezone odsustva iz društva najboljih, uspela da se vrati sa 83:82.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod pobednika je Rok Stipčević je imao 20 poena, Jan Špan 19, Miha Škedelj 18, a Mate Vucić 14, dok su u Heliosu najefikasniji bili Lovro Buljević sa 20 poena, Blaž Mahkovic sa 19 i Niko Balaž sa 11.

Meč je rešen u produžetku tvrdog meča u kom je Helios kao domaćin bio nešto bolji posle prve četvrtine, da bi u drugoj Krka preuzela vođstvo i išla do +10 na 30:20.

Do poluvremena je domaćin uspeo da se vrati u igru i ode na pauzu sa minusom od tri poena, a Krka je vođstvo do dva poseda imala i tokom cele treće deonice, da bi u četvrtoj sa 72:62 spala na 72:71 posle serije Heliosa 9:0.

Ta serija je omogućila domaćima da uđu u produžetak pošto je posle 40 minuta rezultat bio nerešen 78:78. U dodatnih pet minuta je Špan ubacio bitnu trojku, Ostin Luk je promašio u samoj završnici i Krka je izborila tešku i tesnu pobedu.

Za Helios to nije kraj, pošto ima šansu da u baražu pobedi Borac iz Čačka i obezbedi plasman u viši rang takmičenja, dok će Čačani morati da pobede da bi opstali, mada su težak posao već uradili protiv Budućnosti.

BONUS VIDEO: Sudijska greška koja je koštala Partizan petog mesta na meču Makabija i Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar