Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Igokea je svakako u plej-ofu, a Mornar i Cedevita Olimpija bore se u poslednjem, 26. kolu ABA lige za plasman u doigravanje, ovog utorka od 18 sati.

Preostale dve utakmice ligaškog dela su Igokea – Mornar i Cedevita Olimpija – Mega, a ulog je ogroman.

Crvena zvezda je svakako prva i čeka protivnika, odnosno tim koji će kao četvrtoplasirani završiti ligaški deo regionalnog takmičenja. Poznato je i da će Budućnost sa drugog mesta u plej-of i takođe čeka rivala u polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ

Kalkulacije su jasne – Igokea je treća pred poslednje kolo i svakako u doigravanju. Pobedom bi upravo s trećeg mesta u plej-of, porazom sa četvrtog što znači da bi išla na Zvezdu, a Mornar bi se trijumfom u Laktašima popeo na treću poziciju i igrao protiv Budućnosti, pa bi onda Igokea na crveno-bele.

Mornar ako izgubi može da ostane četvrti u slučaju da Cedevita Olimpija ne savlada Megu. S druge strane, ekipa iz Ljubljane može u plej-of samo kao četvrta i samo ako pobedi Megu a Barani izgube.

Zato se poslednje dve utakmice 26. kola i igraju u isto vreme, ovog utorka od 18 sati.

„Dobro je poznato da smo mi kolo pre kraja obezbedili plej-of ABA lige. Mornar je tim koji je jedno vreme bio najozbiljniji kandidat za prvo mesto, spletom nekih okolnosti nisu igrali na onom nivou na kojem su bili. Međutim, pobedom protiv Budućnosti pokazali su kakav su tim i da igraju dobru košarku tokom sezone, i da dolaze u Laktaše da pobede te da se plasiraju u plej-of“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Njegov kolega s klupe Mornara Mihailo Pavićević veruje u uspeh.

„Da su ljudi iz ABA lige planirali da poslednje kolo bude što uzbudljivije, ne bi uspeli da režiraju ovakav završetak. Cedevita je posle pobede u Baru, bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, posle njenog poraza od Cibone, Igokea je sigurna, a ostala je dilema između nas i Cedevite“, naglasio je Pavićević.

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Cedevita Olimpija je šanse za plasman u plej-of svela na minimum zbog tri vezana poraza i sada se uzdaju u pobedu Igokee i svoj trijumf.

„Mega je mlada i izuzetno talentovana ekipa koja igra sjajnu košarku. Imali su dve nedelje da treniraju i pripreme se za meč. Moramo da pronađemo energiju i pobedimo“, istako je trener Ljubljančana Jurica Golemac.

Podsetimo, Krka i Borac iz Čačka uspeli su da izbegnu baraž za opstanak u kojem će igrati Split sa vicešampionom ABA 2, dok će osvajač direktno u viši rang. Iz ABA lige ispala je Primorska, koja je usred sezone odustala od takmičenja.

ABA LIGA, 26. KOLO

Utorak

Igokea – Mornar 18

Cedevita Olimpija – Mega

Ponedeljak

Borac – Cibona 77:82

FMP – Krka 91:85

Partizan – Split 80:58

Zadar – Crvena zvezda 70:90

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar