Foto: FSS

Mladi defanzivac spreman za izazove pred i na Mundijalu

Strahinja Eraković našao se na spisku selektora Dragana Stojkovića za put u Katar, a upravo je on jedini fudbaler iz Superlige Srbije na spisku Dragana Stojkovića.

„To je obaveza više“, poručuje defanzivac Crvene zvezde i dodaje:

„U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Reprezentacija je mnogo viši nivo od Superlige Srbije i to poziva na još veću odgovornost. Informacija me je zatekla u autu, počeli su da me bombarduju pozivima i porukama, najpre porodica, pa svi ostali. Reakcija je bila fenomenalna, nisam mogao da verujem da sam se našao među putnicima za Katar, želeo bih da se zahvalim selektoru i stručnom štabu na ukazanom poverenju“, rekao je Eraković koji neće biti jedini član Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Od Zvezdinih igrača u Kataru će se naći i Milan Borjan sa Kanadom, kao i Osman Bukari sa Ganom.

„Pričao sam malo sa Bukarijem, pretpostavljao sam de će biti pozvan za reprezentaciju Gane. On prati našu reprezentaciju, zna sa kakvim kvalitetom raspolažemo i dao nam je velike šanse za dobar plasman na Mundijalu. Borjanu sam poželeo da prođe grupu i da se sastanemo u nokaut fazi. Bilo bi lepo da se vidimo u finalu, da mu damo tri komada i da pokažemo ko je ko“.

Eraković je oduševljen atmosferom u nacionalnom timu, koju je Piksi više puta do sada isticao u prvi plan.

„Nisam verovao da je sve na ovom nivou, dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog. Polako. O minutaži uopšte ne razmišljam, čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima“.

Srbija će u petak od 16.30 igrati protiv Bahreina pripremni meč, dok će na Mundijal odmeriti snage redom sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

BONUS VIDEO Mitar bi bio kriminalac da nije fudbaler, smirila ga vatrena brineta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar