Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Zapljiva atmosfera u Švajcarskoj.

Švajcarska je pre četiri godine nadigrala Srbiju na Mundijalu u Rusiji, a meč je ostao u senci skandala zbog proslave golova Granita Džake i Đerdana Šaćirija koji su pokzivali simbol dvoglavog orla kao provokaciju za srpske navijače.

Kapiten te selekcije bio je Stefan Lihštajner koji je u intervjuu za Blik stao u odbranu svojih tadašnjih saigrača.

PROČITAJTE JOŠ

U tome im je podršku dao kapiten Lihštajner koji je u tom meču napravio i jasan penal nad Aleksandarom Mitrovićem, ali sudija je samo ostao nem na tu situaciju.

Četiri godine kasnije Lihštajner je u uoči utakmice Srbije i Švajcarske govorio za „Blid“ i rekao da ne misli da je uradio nešto pogrešno jer on kao kapiten mora da podrži saigrače.

„Pre četiri godine Granit i Đerdan su se susreli sa mnogo neprijateljstva i udaraca ispod pojasa pre te utakmice. Sa ljudske strane gledišta vrlo je razumljivo što su se zaneli sa dvoglavim orlom i što su navijali za svoju drugu domovinu osim Švajcarske. Ali niko to ne želi da vidi drugi put“, rekao je bivši kapiten.

Kako je istakao nikada mu nije bilo teško da zbog ekipe „uprlja ruke“ zbog čega se ne kaje za pokazivanje dvoglavog orla.

„Uvek sam se solidarisao sa saigračima, ja nikada nisam bio kapiten koji ne želi da uprlja ruke. To je deo sporta i deo prijateljstva sa njima. Gubili smo 1:0 i na poluvremenu smo zahvaljujući Janu Someru bili u igri. Bilo je mnogo nezadovoljstva u svlačionici, a kada smo uspeli da se vratimo bilo je neverovatno emotivno. Usijana atmosfera na tribinama je doprinela. Možda je nekome bilo previše, ali do današnjeg dana ne mislim da je to bila greška“, izjavio je Lihštajner koji očigledno nije shvatio šta je uradio.

BONUS VIDEO Reprezentacija navijača dala gol Kamerunu, „orlovi“ na pragu osmine finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar