Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bio je blizu Rome, kaže da je slab i na Napoli, ali u Engleskoj uživa.

Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije, izjavio je u intervjuu za „Gazeta delo Sport“ da se nada da će on i napadač Juventusa Dušan Vlahović biti izvanredni na Mundijalu u Kataru.

„Baš sam gledao derbi Torina. Vlahović je dao sjajan gol, kao pravi napadač. Dušan je imao dve šanse i dao gol, sjajan refleks. Lepo je bilo videti petoricu saigrača u derbiju. Često pratim Seriju A, jer u Italiji igra mnogo Srba, a i ja sam u prošlosti bio blizu Rome… Sad mi je veoma lepo u Engleskoj, ali nikad ne reci nikad. Uz Romu, slab sam i na Napoli i navijače Italije“, rekao je Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ

Nije štedeo reči hvale na račun Vlahovića.

„Odlično se razumemo i osećamo kada igramo zajedno, jedan drugom pomažemo, kao što selektor Stojković i traži od nas. Nadamo se da ćemo imati izvanredno Svetsko prvenstvo, jer ćemo sigurno i u Kataru igrati napadački“.

Govorio je Mitrović i o čestim poređenjima Vlahovića sa Erlingom Holanom, napadačem Mančester sitija.

„Sigurno bi i Vlahović u Mančester sitiju postigao više golova nego u Juventusu, ne znam da li bi baš bio isti učinak kao Holanov, koji je već dao 15 golova u Premijer ligi. Dušan je vrhunski igrač, mlad i već veoma jak. Holand i Vlahović su golgeteri za narednu deceniju“, naglasio je Mitrović.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Napadač Fulama pohvalio je i Filipa Kostića, koji sa Vlahovićem igra u Juventusu.

„Di Marija je šampion, ali Kostić je moje omiljeno krilo u Juventusu. On je jedan od najboljih krilnih igrača sa kojim sam igrao. Ako ga stavite u poziciju u kojoj može da iskoristi svoj potencijal, vratiće vam centaršutevima i asistencijama. Govorim to kao prijatelj, ali i iz iskustva. Nekoliko golova sam postigao zahvaljujući Kostiću“, zaključio je srpski golgeter.

Mitrović je odigrao 76 utakmica za nacionalni tim i postigao 50 golova. Mundijal u Kataru igraće se od 20. novembra do 18. decembra, a fudbaleri Srbije su u G grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

BONUS VIDEO Ovacije za Mitrovića, Sergeja i Piksija