Foto:Srdjan Stevanovic © StarSport; ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia;Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia;

Piksi je bio u pravu. Brazil bi stvarno trebalo da obrati pažnju na svoju odbranu, neko bi i nju trebalo da igra. Evo drugu utakmicu zaredom “selekao kanarinjo” prima gol. Ako žele da budu svetski prvaci, moraće malo selektor Tite da ih zategne.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Dobro, pokušavamo da budemo ironični, jer Brazil osim što ima ubitačan napad i podjednako ubitačnu “klupu”, ima i vrlo stamenu odbranu. Ono što jeste tačno je činjenica da Brazilci nisu već neko vreme naišli na tvrdu ekipu, koja će da ih ozbiljno pritisne, ali i kada se to desi kao prilikom poslednjeg poraza od Argentine, prime eventualno jedan gol, u ekstremnim situacijama i dva.

U 2021. godini Brazil je pobedio Ekvador 2:0, Paragvaj 2:0, Venecuelu 3:0, Peru 4:0, Kolimbiju 2:1, igrao je nerešeno sa Ekvadorom 1:1, pa nastavio da dobija Čile i Peru po 1:0. U finalu Kopa Amerike, “selekao” je izgubio od Argentine 1:0…

Ove godine slična je situacija, postrojeni su Paragvaj, Čile i Bolivija sa po 4:0, pa je Južna Koreja razbijena s 5:1, Japan 1:0, Gana 3:0, Tunis 5:1, Srbija 2:0, Švajcarska 1:0. Usledio je poraz od Kameruna (0:1) i nova pobeda nad Južnom Korejom 4:1.

PROČITAJTE JOŠ

Kada pogledate rezultate zaista razumete ljutnju kapitena Tijaga Silve posle utakmice Srbija – Brazil.

“Naša odbrana je veoma dobra. Njihov trener je rekao: ‘Igraće sa četvoricom napadača, hoće li nekog biti u odbrani?’. To nije dobro, to je nedostatak poštovanja. Ne tražimo da nas se neko plaši, već tražimo malo poštovanja. Da je bolje analizirao naš tim, video bi da primamo malo golova, bez obzira da li igramo sa trojicom ili četvoricom u napadu“, rekao je Tijago Silva.

I zaista, kako se treneru kao što je Dragan Stojković Piksi omaklo da spomene u dvosmislenom kontekstu odbranu Brazilaca.

Ili oseća ono što mi još nismo imali priliku da vidimo, a to je kako će se odbrana “kanarinja” ponašati kada im protivnik bude opasniji od tima Srbije.

Tijago Silva
Tijago Silva; Foto: EPA-EFE/Ali Haider

U isto vreme, dok smo brinuli da li Brazil zna da igra odbranu, naša je primila osam golova.

Ko je trebalo da igra i koliko nije na nama da sudimo. Mada smo ppo mnogim izmenama videli kakve su bile i ko, koliko i na kojoj poziciji (ne)može da pomogne.

Mundijal je viši nivo fudbala, tu se vidi koliko vrediš i gde ti je mesto.

Gde je naše mesto, objasnio nam je Piksi po povratku u Beograd, s Mundijala na kojem je trebalo da “uradimo nešto veliko”.

“I da smo prošli grupu, ne bismo ništa uradili”.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi 80 minuta pričao o Srbiji na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare