Dragan Stojković Piksi/Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Jasan odgovor je stigao selektoru Srbije.

Nakon velikih problema i brojnih skandala, u utorak 1. novembra, konačno je održana izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Na izbornoj skupštini, čiji je termin za početak bio zakazan za 14 časova u ponedeljak, 31. oktobra, Fudbalski savez Srbije je konačno trebao da dobije novog predsednika.

Jedini kandidat za to mesto bio je Nenad Bjeković, koji je u vrši dužnost zamenika nepostojećeg predsednika u Fudbalskom savezu Srbije.

Ipak, termin za početak je pomeren zato što se na izbornoj skupštini pojavilo samo 22 delegata (od ukupno 85), a 43 je bilo neophodno za kvorum da bi Nenad Bjeković bio i zvanično izglasan.

Nenad Bjeković/ Foto:Pedja Milosavljevic

Totalno druga slika viđena je u utorak, kada je na Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije došlo znatno više delegata, nego što je to bio slučaj u ponedeljak kada nije bilo kvoruma za početak.

U prostorijama Fudbalskog saveza u Staroj Pazovi nalazilo se 72 delagata od ukupno 85 na spisku, pa je postojao kvorum i održana je još jedna burna sednica.

I kao što je bilo najavljeno posle prvog dana, Bjeković je povukao predsedničku kandidaturu i Fudbalski savez Srbije je ostao bez predsednika.

Njegovom izboru se protivila Crvena zvezda, koja je u oba dana na Skupštinu poslala Marka Petrovića, operativnog direktora.

Prisutan na izbornoj skupštini u oba dana bio je i Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i čovek koji je više puta do sada podržao Bjekovića.

NEnad Bjeković i Dragan Stojković Piksi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zbog toga, deluje da su se trofejni trener i njegovi izabranici našli u drugačijem „problemu“.

Javna je tajna da se legendarna „desetka“ pita gotovo za sve u srpskom fudbalu i da su mu delegati, Bjekovićevim odstupanjem, poslali poruku da neće moći sve sam da određuje iz pozadine.

Legendarni trener je spreman i da kovertira ostavku u slučaju da se u Savezu nađu oni koji nemaju veze s fudbalom.

„Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovekom koji je za veoma kratko vreme preporodio našu A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svetskog fudbala. Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji. Ceo život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbedim što bolji ambijent pred Svetsko prvenstvo u Kataru“, poručio je Bjeković putem sajta FSS nakon što je odustao od kandidature.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Kao kandidat za novog predsednika od januara je već viđen Branislav Nedimović, sa Piksijem ili bez njega.

Ipak, čitav rasplet ćemo videti posle Svetskog prvenstva u Kataru, gde našu reprezentaciju očekuje velika borba sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom u grupi G.

Ukoliko Srbija ostvari dobar rezultat na Mundijalu, teško će iko moći da prigovori selektoru Srbije nešto.

Sa druge strane, ukoliko Srbija ostvari loš rezultat i ne plasira se u drugi krug, što se u ovom trenutku u javnosti smatra za neki minimum, mnogi će pokušati da to zloupotrebe i iskoriste na loš način.

BONUS VIDEO Piksi izašao: Hoćete spisak da vam kažem?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare