Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Sjajna priča.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Golman Parme i bivši italijanski reprezentativac Ðanluiđi Bufon ponovio je da će na Svetskom prvenstvu u Kataru navijati za fudbalsku selekciju Kameruna, prenosi italijanski „Rai Radio Uno“.

PROČITAJTE JOŠ

Bufon (45) je sa selekcijom Italije osvojio Mundijal 2006. godine. „Azuri“ neće igrati na SP u Kataru, a nisu nastupili ni na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine.

„Kamerun je uvek bio moja druga ekipa. U srcu su mi još od SP 1982. u Španiji, pošto Kamerun tada nije izgubio nijedan meč, ali nije uspeo da se plasira u drugu fazu. U Italiji 1990. sam kao lud navijao za njih. Imali su fudbalere kao što je Tomas N“kono, zbog koga sam i odlučio da postanem golman. Za Kamerun su tada igrali Rodže Mila, Fransoa Omam-Bijik, oni su bili moji heroji. Znam napamet reprezentaciju Kameruna iz 1990. godine“, rekao je Bufon.

Kamerun će na SP u Kataru igrati u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom, što znači da će legendarni golman navijati i protiv naše selekcije.

Bufon je rekao da na dan svečanog otvaranja Mundijala nije osetio uzbuđenje koje je očekivao. On je dodao da mu je drago da Iran nije izbačen sa Mundijala.

„Ispravno je da su oni tu. Sport je meritokratija, a Iranci su se kvalifikovali za SP. Ovako će da imaju priliku da pošalju poruku podrške pravim vrednostima. Živeli igrači Irana“, zaključio je golman Parme.

BONUS VIDEO Hari Kejn o kapitenskoj traci i meču protiv Irana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar