Foto: Starsport

Sreća je jednom morala da okrene leđa Crvenoj zvezdi, koja se seli u plej-of za Ligu Evrope. Protivnika u borbi za grupnu fazu saznaće na žrebu u petak od 13 sati.

Opet jedan meč, za evropsku jesen ili evropsku pauzu do sledećeg leta. Omonija se posle boljeg izvođenja penala 4:2 (1:1, 1:1) domogla dvomeča sa Olimpijakosom za Ligu šampiona.

Zvezda posle dva uzastopna učešća neće biti u elitnom takmičenju, ali će imati priliku da se izbori za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

I neće imati ni malo lak zadatak.

Istina, crveno-beli biće povlašćeni na žrebu u petak, 18. septembra, od 13 časova, što ne znači i da će igrati kod kuće. A, to je Zvezdi preko potrebno.

Dosta zavisi prvenstveno od mečeva drugog, pa onda trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Zvezda za rivale neće imati Dinamo Zagreb, Dinamo Brest, Karabag i, ako Jang Bojs opravda ulogu favorita, Midtjiland, jer će pomenute ekipe takođe biti među nosiocima.

Moguće je da će crveno-beli ići na Seltik, Astanu i Ludogorec, najkvalitetnije rivale među nepovlašćenima koji bi predstavljali prilično tešku prepreku na putu do Lige Evrope.

Međutim, sa igrom iz Tirane i Nikozije, crveno-beli teško da će moći da prebrode bilo koje iole teže gostovanje na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope. A, na tom putu bi mogli da se nađu i Legija Varašava, rumunski Kluž, Slovan iz Bratislave ili moldavski Šerif.

S druge strane, potencijalno protiv Dinamo Tbilisija, Fola Eš iz Luksemburga ili Linfilda ne bi smelo da bude problema.

Takođe, Zvezda bi opet mogla da se sastane i sa Tiranom, ako ih žreb opet ukrsti na pragu Lige Evrope.

Plej-of za Ligu Evrope biće odigran 1. oktobra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram