Foto: EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od Omonije posle penal ruleta 4:2 (1:1,1:1) pa će evropski put nastaviti u plej-ofu za Ligu Evrope.

Duel su obeležile greške crveno-belih: prvo Borjana i Gobeljića, pa promašaji sa bele tačke Falčinelija i Degeneka, usled kojih su crveno-beli stavili tačku na ovogodišnji san o trećem uzastopnom plasmanu u Ligu šampiona.

Milan Borjan – 6

Loše reagovao kod prvog gola. Iskupio se u 67. minutu odbranivši šut već viđen u mreži. Ipak, nije bio ni blizu da zaustavi bar jedan jedanaesterac u penal seriji.

Marko Gobeljić – 6

Zasmetao je Borjanu kod gola gostiju. Ostatak utakmice bio je na nivou svog proseka. Morao je da ima više udela u ofanzivi, posebno jer je rival bio uglavnom fokusiran na odbranu.

Nemanja Milunović – 6,5

Rutinski je odradio posao u defanzivi. Istini za volju, nije bio na prevelikim iskušenjima.

Miloš Degenek – 5,5

Pružio je skromnu partiju, odradivši posao kojeg, ruku na srce, nije bilo mnogo. Izrastao je u jednog od tragičara loše izvedenim penalom.

Milan Rodić (do 106. minuta) – 6,5

Foto: Starsport

Ostavio je na terenu poslednju kap znoja. Usled deficita levih bekova meč je počeo pod injekcijom, uprkos bolovima i izdržao do početka drugog poluvremena. Obavio je sav posao u defanzivi, ali nije imao udela u napadu gde je bio očigledan nedostatak snage.

Mirko Ivanić  (do 81. minuta) – 7,5

Dejan Stanković je Ivaniću podario drugi život. Vezni igrač u aktuelnoj sezoni ruža odlične partije, a novu u nizu ukrasio je golom. Odlično je reagovao na asistenciju Bena i vratio nadu crveno-belima. U nastavku utakmice bio je na svom nivou, ali je u 81. minutu ustupio mesto Jovančiću.

Seku Sanogo – 6

Rano se opteretio žutim kartonom. Takođe, naravio je faul u opasnoj zoni posle kojeg je rival izborio korner, a potom i vođstvo. Obavio je pregršt „prljavog“ posla na sredini sprečivši sijaset potencijalnih napada Omonije sitnim prekršajima.

El Fardu Ben – 7,5

Foto: EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih. Pokazao je da je kičma tima, asistencijom je spojio Ivanića sa golom i za kraj rutinski realizovao penal u seriji. Ipak, njegovo raspoloženo izdanje nije bilo dovoljno da sačuva Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Gelor Kanga – 6

Bio je prilično sebičan. Đutirao je i kad za to nije bilo rezona, nekad i sa 25 ili 30 metara. Morao je da uradi mnogo više s obzirom na to da je upravo ovo bila utakmica zbog koje je doveden.

Aleksandar Katai (do 101. minuta) – 6,5

Poput, Kange, morao je mnogo više. Imao je želju da razigrava saigrače, pokušavao je i individualnim bravurama, ali je konačni učinak prilično skroman.

Aleksa Vukanović (do 89. minuta) – 6,5

Skromno izdanje napadača. Nije imao previše šansi što jednim delom ide na dušu i Kangi koji se radije odlučivao na pokušaj sa 25 metara nego na proigravanje. Kad je i dobijao loptu, delovao je sporo što je bez dileme posledica vrlo skromne minutaže u dosadašnjem delu sezone. Uoči produžetaka ustupio je mesto Falčineliju.

Izmene:

Dušan Jovančić (od 81. minuta) – 6,5

Ušao je da doprinese defanzivi, ali ruku na srce, Kiprani su mi napravili skroman posao. Oprobao je udarac u završnici susreta i izmamio uzdahe Zvezdaša. Kad se podvuče crta, odradio je posao zbog kojeg je zamenio Ivanića.

Falčineli (od 89. minuta) – 5,5

Nije stigao da napravi razliku tokom produžetaka. Zapravo nije uputio udarac ka golu, a potom je loše izvedenim penalom nagovestio eliminaciju Zvezde. Jedan od tragičara.

Gavrić (od 101. minuta) – 7

Nije uradio previše tokom 20 minuta na terenu, ali je, iako najmlađi, preuzeo odgovornost i izveo prvi penal u seriji. Rutinski je zatresao mrežu Kiprana.

Gajić (od 106. minuta) – neocenjen

Prekratko je bio u igri da bi ostavio konkretan utisak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare