Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Trener Crvene zvezde Barak Bahar rekao je da su mu svi fudbaleri zdravi pred meč sa Lajpcigom, što znači da će imati ono što se obično naziva "slatkim mukama".

Foto: Nova.rs

Kad igrate protiv tima u Ligi šampiona, a niste iz neke od „liga petice“, što naši klubovi nisu, te slatke muke počnu malo i da se kisele.

PROČITAJTE JOŠ:

Bude onda malo manje važno što ste na poslednji trening, dan pred važnu utakmicu, izveli redom sve fudbalere jer znate da u Ligi šampiona ne igrate protiv kluba u rangu onih sa kojima se sastajete svakog vikenda.

Koga god Bahar izveo na „Red Bul arenu“ u sredu od 21 sat, imaće pakleno težak zadatak protiv skupljeg i jačeg tima.

Lajpcig svejedno svoju snagu mora da dokaže na terenu kao jedinom merilu. Nemački tim je oslabljen neigranjem Vilija Orbana i El Šadaja Bitšijabua, svi ostali konkurišu za tim.

Dani Olmo će dobiti više minuta nego protiv Darmštada, za Tima Vernera je trener Marko Roze rekao da može i na krilo, dok Ksaver Šlager kaže da ga ne vežu lepe uspomene za Zvezdu.

Foto: Nova.rs

Ne vežu ni Rozea, pošto su i on i Šlager bili 2018. u Salcburgu, koji su Zvezda i Vladan Milojević izbacili u plej-ofu za Ligu šampiona.

S druge strane, u Beogradu ove sezone igra neki potpuno drugi tim, predvođen potpuno drugim trenerom, ali koji kaže da ne odustaje od svoje filozofije.

Poručio je Bahar da će tražiti čvrstinu, disciplinu, mnogo trčanja i da će na taj način probati da zasluži bodove na „Red Bul areni“.

Rekao je i da će Jovan Mijatović, mladić koji je pre nekoliko dana dao pobedonosni gol Javoru, kao i Kosta Nedeljković ostati uz prvi tim, da se, ako treba, uvedu u igru.

To možda ne bi ni čudilo, jer je evidentno da u odbrani ima problema, a i napad povremeno ume da zakoči.

Foto: Nova.rs

Ako se već Milanu Rodiću na beku dešavaju propusti, ili Marku Stameniću u veznom redu, a Vladimir Lučić je, iako mlad pokazao hrabrost da igra, dok je Bahar pokazao hrabrost da mu ukaže šansu, zašto onda ne bi uradio isto i sa Nedeljkovićem, ili Mijatovićem.

Štošta, naravno, zavisi od toka meča i činjenice kako se Zvezda bude držala u prvom poluvremenu. Ako ne primi gol tada, šanse za tinejdžere se umanjuju sa svakim minutom nastavka koji prođe bez primljenog pogotka jer bi signaliziralo da defanziva radi dobar posao.

Na golu bi trebalo da bude Omri Glazer i tu je najmanja dilema, baš kao što bi ispred njega trebalo da budu Naser Điga i Aleksandar Dragović.

Sa bokova se očekuju Srđan Mijailović i Rodić, koji će morati da igra bolje nego protiv Jang Bojsa. In Bom Hvang i Marko Stamenić će biti u veznom redu, gde se od Hvanga očekuju bolja rešenja kad igra sa loptom ka napred, a od Stamenića da ne ostaje korak iza protivnika, što je više puta skupo koštalo njegov tim.

Foto: Nova.rs

Sa desnog boka gotovo izvesno dolazi Osman Bukari, ali sa levog verovatno neće biti Stefana Mitrovića ako meč sa Javorom koristimo kao „lakmus papir“, jer je Stefan taj meč presedeo na klupi.

Na toj strani bi mogao da se očekuje Vladimir Lučić, koji je imao dobre mečeve protiv Radničkog iz Kragujevca i Javora.

Za nameštanje golova će biti zadužen Mirko Ivanić, dok bi Šerif Endiaje skroz napred trebalo da bude zadužen za egzekuciju. Obojica će se, izvesno, propisno potrošiti i u defanzivi da bi se stvorilo što manje rupa u kojima će igrači Marka Rozea moći da operišu.

Što je rekao Dragović u utorak uveče – nije samo posao odbrane da se brani, to je zadatak celog tima, pa nema sumnje jedino da za koju god se startnu postavu odluči Bahar, svi će morati da pretrče mnogo pametnih kilometara da bi pokvarili dan igračima Lajpciga.

BONUS VIDEO