Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su već u aprilu, šest kola pre kraja prvenstva, uspeli da osvoje šampionsku titulu.

Izabranici Miloša Milojevića imaju 85 bdoova, 20 više od prvog pratioca na tabeli, Čukaričkog, a ono što posebno potvrđuje dominaciju je to da niko u top 15 liga u Evropi još uvek nije uspeo da osvoji titulu.

„Iako se Superliga neretko potcenjuje i uzima zdravo za gotovo, činjenica je da je ona smeštena na visoko 11. mestu kada je reč o prvenstvima pod okriljem UEFA. Takođe, fakt je i da je Zvezda najzaslužnija za veliki koeficijent i dobro kotiranje srpskog prvenstva, a upravo je naš klub potvrdio i ove sezone da mu nema ravnog na području naše države“, navodi se na klupskom sajtu.

Zvezda se prva plasirala u grupnu fazu Lige šampiona od svih u Evropi, potom su to uspeli Barselona i Napoli, i jedini je tim u prvih 15 liga prema UEFA koeficijentu koji je uspeo da osvoji titulu, što je čini najdominantnijim šampionom na Starom kontinentu.

Jedini tim, uz Zvezdu, u top 20 liga koji je uspeo da osvoji titulu je Molde, međutim, prvenstvo Norveške se igra po kalendarskoj godini, tako da je ono završeno i započeto je novo. Svakako njihova liga smeštena je na 16. poziciju, pa će prvak krenuti iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Takođe, gledajući top 15 liga, crveno-beli imaju najveću bodovnu razliku u odnosu na prvog pratioca na tabeli. Jang bojs je, iza Zvezde, sa 19 bodova više, dok Napoli ima čak 17 u Seriji A.

Zvezda je pored osvojene šeste uzastopne titule i dalje u borbi za treću uzastopnu duplu krunu, čime bi se ova generacija još jednom pokazala kao jedna od najboljih u klupskoj istoriji, ali i srpskog fudbala.

BONUS VIDEO Fantastičan gol Pitera Olajinke, Zvezdinog velikog pojačanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare