Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić prokomentarisao je šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Zvezda je u subotu popodne preokrenula rezultat i sa 4:1 pobedila drugoplasirani TSC na startu plej-ofa Superlige, a matematički joj je bod bio potreban za ukupno 34. naslov prvaka države.

PROČITAJTE JOŠ:

Generalni direktor tima s Marakane ističe da je koeficijent po kom je šampion Srbije direktno otišao u Ligu šampiona, ostvaren ponajviše zahvaljujući evropskim rezultatima Zvezde, mada im je doprineo i Partizan svojim evropskim sezonama od 2017. naovamo, pa su crno-beli možda i nesvesno „pecnuti“.

„Ovo je najubedljivija titula u istoriji Crvene zvezde i srpskog fudbala i verujem da su zvezdaši ponosni na ostvaren rezultat. Pričali smo i pred početak takmičarske godine da je ovo istorijska sezona, jer će prvak Srbije, zahvaljujući koeficijentu koji je najvećim delom zasluga upravo nas, ići direktno u Ligu šampiona. Postavili smo osvajanje titule kao imperativ na početku letnjih priprema 2022. godine, svesni da neće biti lako i da je ulog nikad veći“, rekao je Terzić.

Dodaje da je ponosan što je ekipa postala šampion još u aprilu, mesec dana pre kraja sezone. Crveno-beli su potpomognuti lošim rezultatima Partizana, turbulencijama u klubu iz Humske i „ratu“ između navijača i uprave.

„Ponosan sam što smo prvi siguran učesnik Lige šampiona za narednu sezonu. Pred nama je još šest utakmica u prvenstvu koje ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno sa ciljem da nastavimo da pobeđujemo, a takmičimo se i u Kupu Srbije. Aktuelna generacija je osvajanjem šeste uzastopne titule već ispisala istoriju, a to bi mogla da učini i osvajanjem treće u nizu duple krune“, ističe Terzić.

Zvezdan Terzić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Piter Olajinka je već poznato pojačanje Zvezde do 2026. godine, a svakako će biti još popuna do jeseni i Lige šampiona.

„Već sada marljivo radimo na konstrukciji tima za Ligu šampiona, tako da ćemo spremno dočekati letnje pripreme, kao i obaveze koje ćemo imati u najvećem klupskom takmičenju“, naglasio je Terzić.

Zvezda je posle pobede nad TSC-om osvojila svoj 85. bod u prvenstvu, pa ima 23 više od drugoplasiranog i trećeplasiranog tima. Iza TSC-a i Čukaričkog je Partizan na četvrtom mestu sa 57 bodova, koliko ima i petoplasirana Vojvodina.

BONUS VIDEO: Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi