Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Samo da se ovim ne zadovolji...

Fudbaleri Crvene zvezde su trijumfom nad Trabzonom upisali 70. pobedu u Ligi Evrope, čime smo ušli u top 10 kada je reč o tom parametru i iza sebe ostavili mnoge velikane sa Starog kontinenta.

Veoma važan trijumf i još jedno nezaboravno veče na Marakani priredili su izabranici Miloša Milojevića. Pogoci dva Aleksandra – Kataija i Pešića, ostavili su Crvenoj zvezdi mogućnost da o svojoj sudbini odlučuje u poslednjem kolu, na gostovanju Monaku, koje nimalo neće biti lako.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratiće se i rezultat meča Trabzon – Ferencvaroš, ali nema dileme da utakmica sa Monakom podseća na onu prošle godine protiv Brage, kada je takođe Zvezda u poslednjem kolu odlučivala o svojoj sudbini.

Tada joj je bio dovoljan i nerešen rezultat, ali nema sumnje da u Monaku ide na trijumf. Bila bi to 71. pobeda čime bi se na toj listi izjednačila sa Lacijom i Bordoom, a o tome koliko je pobeda protiv Trabzona bila važna govori podatak da su crveno-beli prestigli Atletiko iz Madrida koji je na koti od 69 trijumfa.

Interesantno je da Zvezda u Ligi Evrope ima više pobeda od velikana kao što su Liverpul, Valensija, Benfika, Zenit, Rendžers, Bajer Leverkuzen, Milan koji se kotiraju između 50 i 70 trijumfa. Kada je reč o rivalima iz ovosezonske grupe – Ferencvaroš je na 41, Trabzon na 35, a Monako 31 ostvarenoj pobedi. Nema sumnje da je Zvezda daleko uspešnija od sva tri kluba kada je reč o evropskim dostignućima.


NAJVIŠE POBEDA U LIGI EVROPE:

1. Inter – 96

2. Sporting Lisabon – 90

3. Sevilja – 88

4. PSV – 86

5. Totenhem – 83

6. Klub Briž – 79

7. Juventus i Roma – 75

8. Ajaks i Anderleht – 73

9. Lacio i Bordo – 71

10. Crvena zvezda – 70

BONUS VIDEO Navijači i neredi na Zvezda – Trabzon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare