foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da i najveći klubovi u Srbiji moraju da plaćaju porez.

Dugo se spekulisalo u vezi s tim koliko je ko od večitih dobio novca od države. Po rečima Malog, Zvezda je dobila više zbog sponzora.

„Mi smo uradili detaljnu analizu fudbalskih i košarkaških klubova Zvezde i Partizana. Zvezda ima nasleđeni problem koji traje decenijama. Imate situaciju da državi možete da dugujete koliko hoćete. Većina nije razumela koliko je porez važan. Zato mi je veoma važno da svaki građanin uvek uzme finskalni račun“, počeo je ministar Mali.

Priču je nastavio o košarkaškim klubovima i njihovom poslovanju.

„Poslednjih dana smo uradili detaljnu analizu koliko smo pomogli i Zvezdi i Partizanu, i stalno je pitanje koliko je i da li je država pomogla. I sa druge strane, kolika su njihova dugovanja za porez. Oni su u nekom reprogramu, ali se to nagomilava iz godine u godinu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Što se tiče fudbalskih večitih rivala, Zvezda je prihodovala više zbog sponzora.

„FK Crvena zvezda je od države dobila 17,6 miliona evra. Ako na to dodate Gasprom 45,8 miliona, onda je ukupno 63,54 miliona evra FK Crvena zvezda dobila od države i sponzora u poslednjih deset godina. FK Partizan je u tom istom periodu dobio 14 miliona evra. Tu moram da budem fer, 50 miliona evra je razlika u onome što je Crvena zvezda dobila u odnosu na Partizan. Ja sam pričao i sa predsednikom Vučićem da nađemo jednog sponzora i za FK Partizan“.

Prema njegovim rečima, d 2012. do 2022. godine KK Crvena zvezda je od države dobio 26 miliona evra. U istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona evra, od države i 8,9 miliona evra od NIS.

„Vrlo precizan podatak. U principu je to izbalansirna pomoć i jednima i drugima. Za porez duguju, Crvena zvezda 96,6 miliona dinara, dok KK Partizan duguje 649,7 miliona dinara. Dakle, ogroman dug za porez. Pogledajte kakva je to navika. Ako ne pomognete u sekundi i jednima i drugima, uvek je to veliki problem“.

On je naveo i da se porez mora plaćati.

„Kada je reč o dugovanju za porez, na današnji dan FK Crvena zvezda duguje 859,7 miliona dinara. S druge strane, Partizan duguje milijardu i 299 miliona dinara“, rekao je Mali.

BONUS VIDEO: Ovakvo izvođenje penala do sada još niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare