Foto: Peđa Milosavljević/Xinhua/Starsport

Ben ili Sanogo, Nikolić i Gavrić ili Petrović - trener Crvene zvezde Dejan Stanković nalazi se na priličnim mukama prilikom odabira startnih 11 za 164. večiti derbi.

Duel 30. kola Superlige zakazan je za sredu od 18 časova, Zvezda će kao lider ugostiti Partizan od koga ima devet bodova više, pa je jasno da bi derbi u velikoj meri mogao da odluči šampionsku trku.

Ili će se crveno-beli prilično primaći četvrtoj uzastopnoj tituli, ili će četa Aleksandra Stanojevića trijumfom na Marakani ugroziti večitog rivala na vrhu.

PROČITAJTE JOŠ

Povrede, nedisciplina, pravila oko stranih i bonus igrača (dvojica mlađa od 21 godine moraju biti među starterima)… Brojne nedoumice ima Dejan Stanković oko sastava. Nemanja Milunović je zbog povrede pod upitnikom, ali bi u odbrani trebalo da bude najmanje neizvesnosti.

Veruje se da će ispred kapitena Milana Borjana biti Gajić, Pankov (ili oporavljeni Milunović), Degenek i Rodić, i onda stižu glavobolje za trenera Zvezde u vidu broja dozvoljenih stranaca i obaveznih bonus igrača.

Prema propisima su dozvoljena najviše četvorica igrača u protokolu koja nemaju srpski pasoš, što dovodi crveno-bele u problem oko startnih 11.

Među sigurnima je napadač Dijego Falčineli, a dilema je da li će početi Sanogo ili Ben, i ostaje još jedno mesto na klupi za Kangu (kasnio na okupljanje), Falka ili Bakajoka, što znači da bi čak i oba zimska pojačanja mogla da ostanu van protokola, a tu je i mladi Ričard Odada.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

U borbenog, često i preoštrog zadnjeg veznog Stanković ima ogromno poverenje i u više navrata se Sanogo pokazao kao pravo rešenje na sredini terena, sa glavnom ulogom da kvari igru protivnika. Umeo je da donese prevagu i u evropskim okršajima, nešto tako biće srpskom prvaku sigurno neophodno i u večitom derbiju.

S druge strane, Ben je kao jedan od najboljih stranaca, ako ne i najbolji u istoriji kluba, trebalo da bude siguran na desnom krilu, ali… Preplitanje pravila oko stranih i bonus igrača dovodi do zavrzlame, uz napomenu da već na poluvremenu prestaje da važi bonus pravilo.

Ako se u sastavu nađu i Sanogo i Ben, onda je jako teško naći odgovor na pitanje ko će biti bonus uz Veljka Nikolića, 99 odsto „zakucanog“ u startnih 11. To bi mogli da budu ili Njegoš Petrović ili Željko Gavrić, pa bi uz Sanoga i Nikolića bio jedan od njih dvojice, ispred Ben i Katai ili Ivanić, a u napadu Falčineli.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Teško je zamisliti da će se Stanković odlučiti da iza Italijana ne budu i Katai i Ivanić, koji su viđeni kao starteri, što dovodi do toga da će u postavi biti ili Gavrić umesto Bena, ili Petrović umesto Sanoga, kako bi ispunio uslov dvojice bonus igrača uz Nikolića.

Sastav Zvezde za 164. večiti derbi mogao bi da izgleda ovako: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Sanogo (Petrović) – Nikolić, Gavrić (Ben), Ivanić, Katai – Falčineli.

Dalje, pored Bena i Sanoga, tu je i Kanga, za koga je neizvesno da li će zbog kašnjenja uopšte biti u protokolu, a ako bude, ili će Falko ili Bakajoko preskočiti derbi. Falko je najveće zimsko pojačanje, upisao je i prvenac posle povrede i korone, dok se Bakajoko takođe mučio s povredama pa je bliži tome da na derbiju dobije ulogu gledaoca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar