Foto: FK Crvena zvezda

Akcija “Crveno-bela krv” održaće se 20. put, u petak i subotu od 10 do 18 časova, u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”.

„Prošle godine se održala akcija u septembru kada smo skupili 239 jedinica krvi. S obzirom na smanjene rezerve krvi koje su karakteristične za ovo doba godine, zbog novogidšnjih i božićnih praznika, neophodno je da pokažemo solidarnost kako bi pomogli u prevazilaženju nastalog deficita“, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki put je imala izuzetan odziv, zato su na Marakani sigurni da će tako biti i ovog puta, jer navijači Zvezde već godinama „pokazuju da imaju veliko, humano srce“.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

„Za sve davaoce krvi, Institut za transfuziju Srbije i Udruženje građana ‘Delije sever’ pripremili su mali znak pažnje u vidu majice koja će im biti podsetnik da su učestvovali u jubilarnoj 20. akciji i donirali krv u trenutku kada je to od posebnog značaja“, piše na sajtu srpskog prvaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)