Nikola Stanković i Ričard Odada; Foto: Starsport

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, rekao je da je zadovoljan igračkim kadrom i da klub "ne želi da divlja" kada se radi o pojačanjima u zimskom prelaznom roku.

„Doveli smo Aksela Bakajoka koji sigurno može da napravi razliku. Radimo na tome da dovedemo još jednog dobrog ofanzivnog igrača. Timski radim sa direktorima Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom. Gledamo da uradimo ono što je najbolje za Zvezdu, da ne ‘divljamo’ previše, da to uklopimo u ono što nama treba, kako kratkoročno, tako dugoročno“, rekao je Stanković na okupljanju tima.

PROČITAJTE JOŠ

Poželeo je i dobrodošlicu tandemu iz Grafičara – zadnjem veznom Ričardu Odadi (20 godina) i centralnom vezisti, 17-godišnjem Nikoli Stankoviću.

„Priključeni su prvom timu i želim im da se što pre naviknu na rad i uklope u grupu. Ozbiljno računam na njih dvojicu i preostaje im samo to da se pokažu u najboljem svetlu“.

Trener crveno-belih naveo je da sledi ozbiljan rad na Kipru i posle u Turskoj, kao i brušenje forme na pripremnim utakmicama protiv ozbiljnih protivnika.

„Ciljevi ostaju isti. Završili smo prvo poluvreme, što ne znači da treba da se opustimo, naprotiv. Treba da držimo gard visoko, jer nas čeka paklen ritam u februaru i martu, gde dosta toga može da se odluči“, naglasio je Stanković.

Foto: Starsport

Istakao je da njegov tim „u svakom segmentu može da bude bolja u drugom delu sezone“.

„Takva je grupa momaka. Oni sami žele da napreduju iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Mnogo smo igrali, umor je učinio svoje. U svakom segmentu možemo bolje. Insistiraćemo na brzoj tranziciji, razbijanju defanzivnog bloka. Većina koja dolazi ili kod koga idemo u gostima je čvrsto vezana za odbranu“.

Stanković je naveo da prati ekipu Milana, koja će biti rival u šesnaestini finala Lige Evrope, 18. i 25. februara.

„Mentalno su mnogo porasli. Pratimo ih, ali imamo još mnogo vremena do te utakmice“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar