Stefan Leković protiv Austrije Lustenau; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Austriju Lustenau rezultatom 3:2 i pripremni period u Antaliji završili trijumfalno.

Pogotke za srpskog šampiona i zadovoljstvo trenera Miloša Milojevića postigli su Kings Kangva, Stefan Leković i Stefan Mitrović.

Malo je ekipa u Evropi sa kojima se Crvena zvezda baš nikada nije susrela i upravo je generalnu probu pred nastavak Superlige imala sa ekipom sa kojom nikad pre nije igrala.

PROČITAJTE JOŠ

Rotirao je Milojević u želji da svi fudbaleri dobiju minutažu i pokušaju da se izbore za mesto u timu protiv Vojvodine 4. februara. Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 20 minuta meča,

Ekipa Austrije povela je u 26. minutu kada je Dijabi posle kontakta sa Vigom ostao da leži u kaznenom prostoru, a arbitar pokazao na belu tačku, što je faulirani fudbaler uspeo da iskoristi i matira Vasiljevića.

Zvezda je akcijom Pankova i Kataija, i solo prodorom Pruceva neuspešno pokušavala da izjednači. Ubacila je Zvezda u višu brzinu i ređala šanse pred golom Helaca.

Odbrana rivala kapitulirala je u 40. minutu posle greške kapitena Maka, lopta je došla do Pruceva, on je proigrao Kangvu koji je bio uspešniji od Helca u situaciji jedan na jedan.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Brzo je Zvezda došla do preokreta, na samom početku drugog poluvremena je Stefan Leković upisao prvenac. Centrirao je Kanga sa desnog boka, a mladi štoper je glavom prosledio loptu u mrežu.

Prucev je nastavio u odličnom ritmu, ali je Austrija vrzo izjednačila, jer se Genuš pobrinuo za 2:2 u 53. minutu.

Ipak, Zvezda je u finišu došla do trijumfa i to posle dobre reakcije Nikolića koji je presekao dodavanje, da bi potom Mijatović fantastično proigrao Stefana Mitrovića koji je zakucao loptu u metu za konačnih 3:2.

Crvena zvezda – Austrija Lustenau 3:2 (1:1)

Stadion: SC Kalista (Antalija, Turska)

Strelci: Kangva u 40, Leković u 47. i Mitrović u 81. minutu za Crvenu zvezdu, a Dijabi u 26. pen i Genuš u 53. minutu za Austriju.

Crvena zvezda: Vasiljević, Vigo (od 46. L. Nikolić), Leković, Pankov (od 65. Milunović), Srnić, Sanogo (od 68. Mijailović), V. Nikolić (od 68. Motika), Kangva (od 46. Kanga), Prucev (od 65. Mitrović), Katai (od 46. Mituljikić), Ibrahim (od 65. Mijatović).

Austrija: Helac, Hugonet, Mak, Dos Santos, Genuš, Surdanović, Tifenbah, Gmajner, Dijabi, Gedikli, Čeukua. Igrali su još: Širl, Berger, Grujičić, Taudeu, Kung, Turkmen, Kudusu, Rejn, Bačić, Graber, Fridrikas, Kos.

BONUS VIDEO Luda atmosfera u Pireju na meču Olimpijakos – Zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar