Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde imaju težak zadatak da nastave niz od 17 pobeda u Superligi u večitom derbiju, u kom nemaju dobru tradiciju u poslednje četiri sezone, iako su to najuspešnije godine nove ere.

PROČITAJTE JOŠ

I Partizan i Zvezda imaju niz od 17 pobeda u šampionatu, s time da oba tima imaju različiti ugao gledanja na derbi.

Crno-beli imaju želju da se ponovo uključe u borbu za titulu, a Zvezda neće svoje navijače zadovoljiti remijem, iako on daje dobar kapital za završnicu sezone i odbranu titule.

Zvezda ima devet bodova više i ako u 31. kolo uđe sa nerešenim ishodom ili čak porazom iz derbija, ima bodovni kapital da privede trku kraju uspešno.

Ipak, mnogo puta je razočarala svoje navijače u derbijima u poslednje četiri sezone, pa i sa te strane tim Dejana Stankovića ima određenu dozu pritiska.

Kada se obuhvati period u poslednje četiri sezone, otkad je Zvezda ušla prvi put u Ligu Evrope u mandatu Vladana Milojevića, tim sa Marakane ima samo dve pobede u 11 utakmica sa najvećim rivalom.

Sve je počelo 155. večitim derbijem koji je završen bez golova, a taj meč odigran je 27. avgusta 2017. godine na Marakani.

PROČITAJTE JOŠ

Nije ni Partizan bio ubedljiv, zabeležio je tri pobede do sada, ukupno je bilo šest remija.

U Kupu, Partizan je u ovom periodu zabeležio dve pobede, prošle godine u polufinalu sa 1:0, a pre dve sezone je identičan rezultat bio u finalu na Marakanu.

Taj meč je bio poseban udarac za crveno-bele jer im se na proleće sve svelo na ovu utakmicu, pošto je u prvenstvu klub imao kapitalnu i teško dostižnu prednost.

Tada je Savo Milošević zabeležio najveću trenersku pobedu u karijeri, a Zvezda je ispustila najbolju priliku da dođe do prve duple krune posle 2007.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Upravo je dupla kruna najveća boljka crveno-belih u poslednje četiri evropske sezone, u dve je Partizan sprečio napad na oba pehara.

Crno-beli su i pre Zvezdinog ulaska u Evropu, u sezoni 2016/2017 došli do Kupa u finalu golom Nikole Milenkovića, vezali su četiri pehara Kupa, a onda izgubili od Vojvodine.

Sa druge strane, ovaj derbi crveno-belima može biti važan upravo i zbog napada na drugi pehar, kako bi stekla samopouzdanje za takmičenje gde nema popravnog ispita.

U polufinalu će se tek održati žreb, učesnici su Zvezda, Partizan, Vojvodina i Radnik, mečevi su na programu već 21. aprila.

Derbiji od ulaska Zvezde 1. put u Ligu Evrope pod Vladanom Milojevićem:

Foto: flashscore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare