Ko je Novak Simović, glavni sudija 164. večitog derbija
Sudije Đurđević, Simović i Ristić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Za deljenje pravde na 164. večitom derbiju biće zadužen Novak Simović, sa proverenim pomoćnicima, a glavni sudija meča zakazanog za sredu od 18 sati često je bio u centru pažnje.

Crvena zvezda dočekuje Partizan u 30. kolu Superlige, sa devet bodova više od komšija iz Humske, pa će duel na Marakani ili rešiti ili zakuvati šampionsku trku.

PROČITAJTE JOŠ

Na centru će se naći Novak Simović, sudija iz Lovćenca rođen 18. maja 1982. godine, kao i u jesenjem derbiju završenom bez pobednika 1:1 u Humskoj.

Pomoćnici glavnom arbitru biće čuveni „mahači“ Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, sudije koje u karijeri imaju finala Lige šampiona i Lige Evrope, kao i utakmice na velikim reprezentativnim takmičenjima.

Inače, Ristiću će ovo biti 27. večiti derbi, dok Đurđević ima dva manje pokraj aut-linije.

Simoviću, kome je nadimak Elvis, po Elvisu Prisliju zbog specifične frizure, ovo će biti peti put da deli pravdu u duelu Zvezde i Partizana.

Debi na derbiju kao glavni arbitar zabeležio je na proleće 2019. kada je Zvezda trijumfovala sa 2:1 u Superligi. Od početka te godine je i sudija sa internacionalne liste.

U dva navrata je sudio derbi u Kupu Srbije i oba puta je slavio Partizan.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Simović je poznat i po tome da lako na belu tačku, pa je ove sezone dosudio već 14 jedanaesteraca na 27 prvenstvenih mečeva, što je nešto malo više od pola penala po utakmici.

Na „kreč“ je pokazao i na poslednjem derbiju jesenas, nakon što je Miloš Jojić povlačio Sekua Sanoga.

Zvezdi je ove sezone u Superligi sudio pet puta i na svakoj utakmici je bilo penala, od čega je na dva meča, protiv Spartaka i TSC, po dva puta pokazivao na belu tačku u korist branioca trona.

Partizanu je delio pravdu tri puta tokom tekuće sezone i na dva duela je dosuđivao najstrožu kaznu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar