Fudbal Evropsko prvenstvo Berlin utakmica Španija Hrvatska
Fudbalska utakmica Španija - Hrvatska Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić obratio se naciji posle remija sa Italijom na Evropskom prvenstvu od 1:1.

Hrvati su golom u 98. minutu ostali bez pobede i plasmana u osminu finala i samo ih čudo može odvesti u nokaut fazu takmičenja u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ

„Teška noć… Ne znam šta bih više rekao. Davno sam rekao da ću se radi ovih jutara nakon poraza ostaviti trenerskog posla, ali šta je tu je. To je život. Neće me ništa pokolebati na mom putu dalje, neće me ništa zaustaviti. Ja verujem u ovu reprezentaciju. Čestitam igračima na utakmici, na trudu i energije, ostavili su srce na terenu. Ne mogu im, nažalost, čestitati na uspehu. Hvala svim navijačima, posebno onima koji su bili na utakmicama, na stadionima. Bili su fantastični“.

On se potom ponovo osvrnuo na bolan remi sa Italijom.

„Mislio sam da me ništa neće pokolebati na mom životnom putu. Ja potpuno preuzimam odgovornost za ovo, ja sam selektor, ja određujem igrače i odgovornost je samo moja. Zato kažem da me neće ništa pokolebati. Neću tražiti ni u čemu alibi, da je neko kriv, sve sam ja uradio, zajedno s mojim štabom. Odgovornost je moja. Nakon ne znam koliko uspeha došao je neuspeh“.

Nije mogao da se pomiri sa odlukom sudije Danija Makelija da utakmicu produži za osam minuta.

„Kako sam se znao nositi s uspesima i nositi se sa svim tako ću se nositi i s neuspehom. Nije vreme da razmišljam šta ću i kako oko reprezentacije. Samo kažem da neću tražiti alibi. Neću preskočiti sudiju s utakmice, ali nije on kriv. Mi smo sve imali u svojim rukama, primili smo golove u 95. i 98. minutu. Ali, on nije slučajno poslat na tu utakmicu. Celu utakmicu nas je zakidao, a kulminacija je bila tih osam minuta nadoknade. Italija bi išla dalje i s tri boda, ali Hrvatska ide na Portugal i to je ta priča. Niste me podržali, ali ja kažem da su tu UEFA i FIFA i to je činjenica. Ne mogu se oteti tom utisku. Bilo je šest zamena, dakle tri minuta maksimalno. I bio je VAR minut, a on stavi osam. Ali, opet, nije on kriv što mi ne sprečimo taj gol i što ne pogodimo onu kontru koju smo imali. Sve je bilo u našim rukama. Mnogo stvari se poklopilo, nismo uspeli i žao mi je“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare