Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pred prvi trening fudbalera Crvene zvezde u 2021. godini, sportski direktor kluba Mitar Mrkela istakao je da ciljevi i planovi ostaju isti, a govorio je i o zimskom prelaznom roku.

„Želimo da osvojimo četvrtu uzastopnu titulu i cilj nam je da se u dvomeču sa Milanom predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Igramo protiv favorita, ali trudićemo se da im pomrsimo račune, jer smo kroz istoriju to znali da radimo“, počeo je Mrkela, prenosi klupski sajt.

Zvezdino prvo zimsko pojačanje je Aksel Bakajoko.

PROČITAJTE JOŠ

„Radi se o mladom igraču, ima 22 godine i dolazi iz Intera gde je prošao sve mlađe kategorije. Igrao je i za juniorske selekcije Francuske, i radi se o fudbaleru kakav nam je potreban. Ima izvanredne atletske sposobnosti sa velikim prostorom za napredak. Verujem da će se dobro uklopiti u našu sredinu i da će mu prijati što oko sebe ima ljude koji su radili u Italiji i Interu, tako da se nadam da će mu sve to omogućiti da se razvije na pravi način“.

Veruje Mrkela i u pozitivan rasplet situacije sa Sekuom Sanogom koji je na pozajmici na Marakani.

„Još uvek čekamo rasplet sa klubom čiji je zvanično igrač. Veoma je blizu da se situacija realizuje u našu korist i da on potpiše ugovor sa Crvenom zvedom“.

Crveno-bele su na polusezoni napustili Stefan Hajdin i Ričmond Boaći, kojima su istekli ugovori, a Mrkela se posebno osvrnuo na napadača iz Gane.

Mitar Mrkela posle žreba zadovoljan što je Zvezda izvukla Omoniju
Foto: Starsport

„Nećemo mu ponuditi novi ugovor. Zahvalni smo na svemu što je uradio u Zvezdi. Imao je mnogo zasluga za uspehe koje smo postigli prethodnih godina, ali je procena i sa naše i sa njegove strane da je bolje da karijeru nastavimo u nekom drugom klubu. Imamo konkretne ponude za neke naše igrače, tako da ćemo u narednim danima utvrditi da li su to ponude koje nas zadovoljavaju“.

Proteklih dana dosta se govorilo i po povratku Duška Tošića u Crvenu zvezdu.

„Što se Duška Tošića tiče, njega znam iz omladinskih dana, još iz OFK Beograda. Odličan fudbaler i čovek i neko kome su vrata Crvene zvezde uvek otvorena. Obavili smo razgovore sa njim, on je trenutno u inostranstvu i čekamo da se vrati i izjasni“, poručio je Mrkela i osvrnuo se na Marka Marina:

„Takođe fudbaler kome su vrata Crvene zvezde otvorena. Ostavio je odličan utisak na nas u svakom smislu, ali njegov dolazak nije realan, jer ima čvrst ugovor u svom klubu. Ipak, moram da istaknem još jednom da nećemo nagomilavati igrače i da dolazak novih fudbalera zavisi od odlazaka“, završio je Mrkela.

Zvezda ima 31 igrača pred zimske pripreme

Trener Dejan Stanković je na prozivci imao na raspolaganju sledeće fudbalere: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Marko Ćopić, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Ričard Odada, Nikola Stanković, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Željko Gavrić, Andrija Radulović, Aleksa Vukanović, El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Srđan Spiridonović, Veljko Simić, Nikola Krstović, Aksel Bakajoko, Milan Pavkov, Dijego Falčineli i Marko Lazetić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar